Höbarth, Schlichtig, Richter & Masramon interpretaran Brahms diumenge al Teatre conservatori

El prestigiós quartet de cambra compta amb la pianista manresana Laia Masramon

El quartet Höbarth, Schlichtig, Richter & Masramon
El quartet Höbarth, Schlichtig, Richter & Masramon | Promocional
Redacció
12 de maig del 2022
Actualitzat el 13 de maig a les 11:04h
Per homenatjar el 125è aniversari de la mort de Brahms, que es celebra aquest any 2022, el prestigiós quartet Höbarth, Schlichtig, Richter & Masramon presentarà aquest diumenge, 15 de maig a les 6 de la tarda, al Teatre Conservatori un programa dedicat al compositor alemany, amb dos dels seus quartets per a piano, violí, viola i violoncel: l'op. 25 i l'op. 26. 

La formació, integrada per Erich Höbarth (violí), Hariolf Schlichtig (viola), Christoph Richter (cello) i la manresana Laia Masramon (piano), arriba al Teatre Conservatori abans del concert que oferirà el proper dimarts, 17 de maig, al Palau de la Música de Barcelona.

Brahms només tenia 28 anys quan va acabar de compondre els quartets op. 25 i op. 26, i amb ells consolidava la genialitat de la seva música, d'una força interna, d'una humanitat i d'una intensitat desbordants. El quartet op. 25 traspua vitalitat des de l'inici, fins a un Rondó alla Zingarese amb un final apoteòsic. 

A mode de contrapunt entre els dos quartets, el concert també comptarà amb la interpretació dels Tres Haikus per a cello i piano del compositor català Josep Maria Guix (que dedicà l'any 2009 justament a Christoph Richter i Laia Masramon) i que serviran per obrir un nou espectre sonor curull de subtileses. Finalment, es podrà escoltar el quartet op. 26, una de les obres més madures de Brahms, que emociona d'una manera tan profunda i humana, que fa pensar en el vertader objectiu de l'art: commoure'ns. Com deia Harnoncourt, commoure'ns fins al punt de transformar-nos.

Erich Höbarth, Hariolf Schlichtig i Christoph Richter són uns dels solistes més reconeguts d'Europa: toquen junts des de fa més de 20 anys amb músics com András Schiff per tot el món. El 2009 van crear aquest quartet amb la pianista manresana Laia Masramon, amb qui han estat convidats en sales com l'Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana o el festival Ittingen Kartause de Suïssa.

Les entrades per assistir al concert de Höbarth, Schlichtig, Richter & Masramon Quartet tenen un preu de 18 euros (15 euros amb Carnet Galliner i Majors de 65 anys i 6 euros menors de 30 anys i Escoles de Música) i es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o per internet.