El dispositiu contra el tràfic de drogues del passat 27 d'abril a la Catalunya Central es tanca amb 31 detinguts

La unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra de Berga va iniciar la investigació arran del coneixement que una família de la ciutat es dedicava al cultiu i venda de marihuana

Entrada dels Mossos d'Esquadra a l'habitatge número 25 del carrer Buxadé de Berga
Entrada dels Mossos d'Esquadra a l'habitatge número 25 del carrer Buxadé de Berga | NacióBerguedà
Joan Obiols
12 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:39h
Els Mossos d'Esquadra han fet públiques imatges de l'entrada en un domicili a Berga durant l'operació policial a la Catalunya Central del passat 27 d'abril contra una organització criminal dedicada al tràfic de drogues. El vídeo mostra l'entrada d'agents de la Brigada Mòbil (Brimo) armats al bloc de pisos número 25 del carrer Buxadé de la capital berguedana, on troben una plantació de marihuana amb un gran nombre d'esqueixos. Finalment, el dispositiu d'aquell dia es va saldar amb 31 detinguts i 31 entrades en domicilis de Berga, l'Espunyola, Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Horta d'Avinyó, Santa Maria d'Oló i Llobera.

Als detinguts se'ls va atribuir els delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar a finals del 2020 per part de la unitat d'investigació de la comissaria de Berga, quan els agents van tenir coneixement que una família que residia a la capital berguedana es dedicava al cultiu i venda de marihuana. Poc després, van esbrinar que la família formava part d'un grup criminal que treballava de manera coordinada i operava en diverses poblacions del Bages i del Berguedà.

Els membres del grup gestionaven de forma personal cultius concrets, però treballaven de forma coordinada a l’hora d’aconseguir material pel manteniment. En ocasions, també ajuntaven tot el producte obtingut dels diferents cultius per vendre’l i col·locar la marihuana en global. Dins de l'organització també hi havia persones encarregades de buscar habitatges per fer els cultius i persones que realitzaven les instal·lacions elèctriques i el posterior manteniment. Els integrants estaven relacionats familiarment entre si.
 

Plantació de marihuana dins l'habitatge número 25 del carrer Buxadé de Berga. Foto: Mossos d'Esquadra


En els escorcolls es van intervenir 32.245 euros en efectiu i es van localitzar 22 plantacions interiors de marihuana, amb un comís aproximat de 5.000 plantes, 2.000 esqueixos i 25 quilos de cabdells. També es va localitzar 1 quilo de cocaïna. Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 30 d’abril, i el jutge va decretar presó per a tres dels arrestats i llibertat amb càrrecs pels altres.