El BAXI Manresa supera la ressaca europea i derrota l'Unicaja Màlaga (95-100)

Tot i fer un bon partit durant molts minuts, els bagencs han acabant patint

Dani Pérez ha anotat els primers i els darrers punts en la victòria del BAXI Manresa | M. Pozo
11 de maig del 2022
Actualitzat el 12 de maig a les 0:46h
S'ha comentat moltes vegades que la millor forma de superar una derrota és tornar a jugar el mes aviat possible. El BAXI Manresa no només ha tornat a jugar sinó que ha guanyat contra l'Unicaja Màlaga a la ciutat andalusa. I ho ha fet amb un joc que durant molts minuts ha estat convicent. Els de Pedro Martínez han dominat des de la cistella inicial de Dani Pérez fins als tirs lliures finals del mateix base. Però als darrers cinc minuts, els bagencs han vist com el seu rival posava emoció a un partit que semblava trencat. Novament, han estat molts els jugadors del conjunt bagenc que han destacat. Chima Moneke, Ismael Bako, Yankuba Sima, Dani Pérez, Joe Thomasson... Tots han estat a un gran nivell. La males notícies han estat en forma de lesió. Primer, Joe Thomasson quan s'ha torçat el peu tot sol. I després del debutant Brancou Badio. El senegalès ha fet un debut esperançador però s'ha acabat trencant.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Dani Pérez, Joe Thomasson, Juan Pablo Vaulet, Chima Moneke i Yankuba Sima. L'Unicaja Màlaga ho ha fet amb Alberto Díaz, Darío Brizuela, Jonathan Barreiro, Tim Abromaitis i Rubén Guerrero. L'equip de Pedro Martínez ha tingut una bona sortida. La bona circulació en atac i el domini en el rebot li han permès obtenir una primera renda (2-8, minut 3). Brizuela volia fer reaccionar el seu equip amb un triple. La resposta de Thomasson també ha estat anotar de tres. La superioritat del BAXI Manresa era total. Ibon Navarro es veia obligat a demanar temps mort. Les instruccions del tècnic local i l'entrada de jugadors com Cameron Oliver i Dejan Kravic ha propiciat un parcial de 6-0 a favor de l'Unicaja Màlaga. Llavors ha estat Pedro Martínez qui ha volgut reunir els seus jugadors. Per uns moments, els bagencs han recuperat el seu avantatge. Però els andalusos, amb l'aportació en atac de Dejan Kravic, s'han acostat fins a només dos punts (21-23, minut 10). Brancou Badio ha fet el seu debut al darrer minut del primer període.

El senegalès s'ha presentat en societat clavant un tap a Jaime Fernández. Thomasson ha assumit galons en atac. Quatre punts del nord-americà i una assistència per un triple de Luke Maye obrien una nova escletxa al marcador (25-32, minut 13). Badio seguia ben centrat en la seva feina i també era capaç d'anotar amb una cistella que, per estil, hauria signat Thomasson. La defensa també incrementava la seva eficàcia. Poc a poc, el BAXI Manresa recuperava el seu màxim avantatge (29-40, minut 14). Els locals volien que la distància no fos insalvable abans d'arribar al descans. Quan l'Unicaja Màlaga intentava acostar-se ha aparegut Chima Moneke. El nigerià ha sumat tres jugades de tres punts (dos triples i un 2+1) de forma consecutiva. El BAXI Manresa aconseguia una nova màxima renda de dotze punts. Abromaitis anotava els darrers punts de l'Unicaja abans de tancar la primera part (42-52).

L'espectacle que ha fet el BAXI Manresa tornant dels vestidors ha estat formidable. Un parcial de 0-14 situava en 24 la diferència entre els dos equips (42-66, minut 25) amb un gran repertori de recursos tant en atac com en defensa. El públic local començava a impacientar-se i mostrava la seva desaprovació xiulant el seu equip. L'Unicaja Màlaga ha trigat cinc minuts en sumar els seus primers punts a la segona part. En absència d'alegries al seu cantó, l'afició local celebrava dues errades de Moneke. La primera ha estat estavellant al ferro una esmaixada i la segona perdent una pilota en atac. Els locals han volgut reaccionar des de la línia de tres. Els sis triples convertits de vuit intentats feien que la distància no fos tan sagnant i eren un darrer alè d'esperança per als malaguenys. Clar que el BAXI Manresa tampoc ha permès que la reacció fos massa gran (62-79, minut 30).

Tot indicava que al darrer quart no hi hauria marge per a la sorpresa. Després d'uns primers compassos amb el parcial del període igual, el BAXI Manresa ha fet un darrer cop de timó que semblava definitiu. Han tornat els 20 punts al seu favor. La mala notícia ha estat la lesió de Thomasson. L'escorta s'ha torçat el peu tot sol i ja no ha jugat els darrers minuts de partit. Ha coincidit amb el darrer esforç de l'Unicaja Màlaga per intentar el miracle. Un parcial de 12-1 reduïa la renda manresana a la meitat amb encara quatre minuts per endavant. Pedro Martínez demanava temps mort. Per moments, semblava que el BAXI Manresa podia contenir l'empenta local. Però la remuntada local ha continuat. L'Unicaja Màlaga s'ha situat 93-98 quan quedaven set segons. L'equip manresà ha perdut la pilota servint de fons. Oliver reduïa encara més la distància. Servint en camp ofensiu, Pérez ha rebut falta antiesportiva. Ha estat la sentència a un partit que s'ha complicat als de Pedro Martínez més del compte. El base ha anotat els dos tirs lliures. El darrer atac ja no s'ha jugat (95-100). La vintena victòria ja és al sarró del BAXI Manresa.

Incidències: Juan Carlos García González, Martín Caballero i Héctor Báez han els àrbitres del partit. No hi ha hagut jugadors eliminats. Brandou Badio ha fet el seu debut amb el BAXI Manresa. Sylvain Francisco ha estat baixa.