Manresa commemorarà dissabte el Dia Internacional del Comerç Just

Amb diverses activitats familiars a la plana de l'Om per visibilitzar les diferents alternatives de consum

Manresa farà dissabte activitats de conscienciació sobre el comerç just
Manresa farà dissabte activitats de conscienciació sobre el comerç just | Arxiu
Redacció
10 de maig del 2022
Actualitzat a les 21:10h
Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Comerç Just, aquest dissabte, 14 de maig, l'Ajuntament de Manresa s'ha sumat a la campanya Jo trio de la Coordinadora de Comerç Just i Finances Ètiques de Catalunya, que impulsa a tot el país activitats per visibilitzar les alternatives al comerç convencional, i que vehicula a través del web Jotrio.cat.

A Manresa, els actes es faran el mateix dissabte, a la plana de l'Om, a partir de 2/4 de 6 de la tarda, amb espectacles familiars i xocolatada de comerç just. A aquella hora, obrirà La Botigueta, un espai de teatre i titelles per a tota la família a càrrec de Tanaka Teatre. A les 18.30h, es llegirà el manifest per al comerç just i començarà la xocolatada. Hi haurà les animacions de les batukades de Xàldiga i Batrakes.

Per als joves i per al públic més adult, el Teatre Carlins acollirà l'obra col·lectiva Forat, Pau, Llum, del projecte MOU-TEatre de l'Ajuntament de Manresa, la companyia Sargantana i els Carlins, a 2/4 de 6 de la tarda. Es tracta d'una creació teatral col·lectiva que reflexiona sobre els estils de consum. Ja es pot fer reserva d'entrades a través de la web dels Carlins. Hi haurà taquilla inversa i els fons recollits es destinaran a projectes de sensibilització sobre consum conscient.

Les activitats formen part del Pla d'Educació per a la Ciutadania Global que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Tot el projecte convida a reconèixer l'impacte que tenen les nostres decisions diàries com a consumidors i consumidores. La reivindicació del comerç just és una forma de construir unes relacions comercials i humanes basades en el respecte i la justícia.

Constitució de la Taula del Comerç Just
Enguany, l'Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria de Nova Ciutadania i Cooperació, ha impulsat la creació a la ciutat de la Taula del Comerç Just, que té per objectiu treballar per promoure hàbits de consum conscient a la ciutat i aconseguir el segell internacional Fair Trade Towns, que premia les comunitats més compromeses en aquest sentit.

La taula està formada, d'una banda, pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació i altres àrees de l'Ajuntament (com Promoció Econòmica i el Servei d'Alcaldia-Presidència, que treballa pels Objectius de Desenvolupament Sostenible) i, de l'altra, pel grup Inspiració 2022 i l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

Fair Trade Town és una campanya internacional que està activa en més de 30 països i que lluita per més justícia i sostenibilitat en el comerç internacional. El programa premia les ciutats pel seu compromís amb patrons de consum sostenibles i justos. La iniciativa de Manresa ha rebut el suport de la Coordinadora de Comerç Just i Finances Ètiques de Catalunya. La campanya per aconseguir el reconeixement inclou accions a nivell de ciutat per promoure el comerç just i reforçar les activitats educatives als centres escolars.