Sant Fruitós acollirà dissabte la proclamació del Pubillatge de la Catalunya Central

Hereus i pubilles dels municipis del Bages, el Berguedà, el Solsonès, l'Anoia i Osona optaran als sis títols intercomarcals

Acte de Pubillatge a Navarcles
Acte de Pubillatge a Navarcles | AjNvc
Redacció
10 de maig del 2022
Actualitzat a les 20:56h
Sant Fruitós de Bages serà l'escenari de la proclamació de la nova Pubilla i Hereu de la Catalunya Central aquest dissabte 14 de maig. Durant la jornada els candidats i candidates al títol realitzaran un examen sobre cultura general i posteriorment una entrevista per determinar qui serà la nova Pubilla, Hereu, 1a i 2a dama i 1r i segon fadrí de les comarques centrals.

L'acte aplegarà pubilles i hereus provinents de tot Catalunya i Andorra per acomiadar els qui han representat la Catalunya Central l'últim any i conèixer els qui seran escollits per fer-ho a partir d'ara. 

A partir de 2/4 de 7 de la tarda, tots els candidats i candidates sortiran en cercavila des del Nexe - Espai de Cultura, acompanyats per la colla de geganters i grallers del municipi, per dirigir-se al Cobert de la Màquina de Batre. A les 7 del vespre s'iniciarà l'acte de comiat i posterior proclamació dels i les joves que representaran les comarques centrals l'any vinent.

Es donarà el comiat a la Pubilla Núria Roca Lladó (Gironella) i a l'Hereu Adrià Hervás Delgado (Manresa) qui van ser proclamats l'any 2021 a Navarcles i han ostentat aquest càrrec fins avui dia.

També deixaran el càrrec la primera i segona Dama i el primer i segon Fadrí qui actualment són Núria Obradors Matalama (1a Dama – Navàs), Marina Francisco Culla (2a Dama – Piera), Ferran Castells Riu (1r Fadrí – Solsona) i José Moya Moreno (2n Fadrí – Castellbell i el Vilar).

Posteriorment a l'acte de comiat es proclamaran els nous representants de les tradicions de les comarques centrals en aquest acte organitzat per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages amb el suport del Foment de Tradicions Catalanes.