La Diputació lliura a Navàs l'estudi de reordenació de la carretera de Berga amb criteris socioambientals

El document planteja tres opcions de transformació per trams, valorades econòmicament amb diferents nivells d'intervenció

Carmela Fortuny i Genís Rovira repassant l'estudi
Carmela Fortuny i Genís Rovira repassant l'estudi | DiBa
Redacció
10 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:26h
La Diputació de Barcelona ha realitzat l'Estudi de reordenació de l'espai públic i l'arbrat a la carretera de Berga de Navàs, l'eix viari principal de connexió del nucli urbà amb els municipis veïns i també un eix neuràlgic on s'hi concentren una part important dels serveis i equipaments municipals, així com gran part del comerç i la restauració del municipi.

El treball, que té com objecte crear un espai més sostenible i saludable per a la ciutadania, on passejar i relacionar-se, ha estat lliurat aquest dimarts per la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, a l'alcalde de Navàs, Genís Rovira.

A dia d'avui, aquest espai, que va ser dissenyat per a la mobilitat amb vehicle privat, presenta mancances a nivell d'accessibilitat i seguretat i sobretot problemes amb l'arbrat viari per conflictes amb façanes i voreres estretes, com ja identificaven el Pla director del verd urbà i el Pla de seguretat viària.

Amb l'objectiu de resoldre aquests problemes i de crear un espai més sostenible i saludable per a la ciutadania, on passejar i relacionar-se, l'Ajuntament de Navàs va demanar a la Diputació de Barcelona la realització d'un estudi per valorar les diferents alternatives d'actuació, previ a encarregar un projecte executiu.

L'estudi ha identificat les mancances i potencialitats d'aquest espai i ha plantejat tres opcions de transformació per trams, valorades econòmicament amb diferents nivells d'intervenció, per facilitar la pressa de decisions al consistori. El cost total de les actuacions previstes en aquest treball oscil·la, segons les opcions, entre 2.115.000 i 3.650.000 euros.

Els objectius comuns a les tres opcions han estat guanyar espai per el vianant, incentivant els recorreguts a peu i disposar d'espais per a terrasses i activitat comercial. També es redueix l'espai destinat als vehicles i es millora i augmenta la presencia del verd urbà i de paviments permeables. En conjunt, l'actuació pretén crear un espai més sostenible, més  saludable per a la ciutadania i més amable per viure-hi.