Benedetta Tagliabue, «on line» en el cicle Arquitectura Global Catalana

La conferència es podrà seguir "on-line" aquest dijous dia 11 de març a les 8 del vespre a la Sala Polivalent del Kursaal

Redacció
09 de març del 2010
Benedetta Tagliabue, arquitecta italiana establerta a Catalunya, és la propera conferenciant del cicle Arquitectura Global Catalana, que s'inscriu dins de les activitats de l'Anella Cultural. La conferència on-line, que es podrà seguir a Manresa des de la sala polivalent 1 del Kursaal, aquest dijous dia 11 de març a partir de les 8 del vespre, és compartida simultàniament per les ciutats de Barcelona, Reus, Olot, i pel municipi de Palafolls (des d'on s'emet la conferència) i per la Universitat d'Indiana.

L'arquitectura de Miralles/Tagliabue: estètica i societat, és el títol de la conferència d'aquest dijous, on l'arquitecta farà una reflexió sobre el  concepte d'arquitectura defensada per ella i el seu estudi, Miralles Tagliabue EMBT.

Benedetta Tagliabue és l'actual cap de l'Estudi Miralles Tagliabue EMBT. Després de la mort inesperada d'Enric Miralles l'any 2000, va continuar en solitari els projectes que ambdós estaven construint: l'Escola de Música d'Hamburg (2000), l'Ajuntament d'Utrecht a Holanda (2000), el Parc Diagonal Mar a Barcelona (2002), el Campus Universitari de Vigo (2003), el Parlament d'Escòcia (2004), el Mercat de Santa Caterina (2005) i l'edifici de Gas Natural (2007) a Barcelona o la Biblioteca Municipal de Palafolls (2007).

Aquesta iniciativa arriba a Manresa de la mà de l'Ajuntament de Manresa i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya – Delegació Bages-Berguedà i, amb la col·laboració de Teatre Kursaal.

El projecte Anella Cultural consisteix en el desenvolupament d'una xarxa d'equipaments culturals -Anella Cultural- que, a partir d'un ús intensiu de les noves possibilitats que ofereix l'Internet de la segona generació, activin l'intercanvi de continguts, la coproducció d'esdeveniments on-line i impulsin línies de recerca sobre els nous usos de la xarxa en la producció cultural, millorant-ne la difusió i oferint als creadors una plataforma per experimentar noves aplicacions en les arts digitals. La implantació de la xarxa de fibra òptica al territori s'ha articulat en dues fases. La fase inicial contemplava la connexió del CCCB i quatre centres culturals de la Xarxa Transversal (Lleida, Granollers, Olot i Reus). En la segona s'hi ha afegit la resta de centres culturals de Transversal (Manresa, Figueres, Tortosa, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Vilanova i la Geltrú, Girona, Vic, la Seu d'Urgell i Perpinyà). Finalment, la xarxa esdevindrà una eina d'intercanvi al servei de tots els centres culturals de Catalunya.

El projecte anella cultural és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, l'Institut de Cultura de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, la Fundació i2cat i la Xarxa de Municipis Transversal.