Sis ajuntaments del Bages i un del Moianès, reconeguts amb el Segell Infoparticipa a la transparència

Els guardonats per la UAB han estat els ajuntaments de Manresa, Cardona, Sallent, Fonollosa, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet i Castellterçol, i també el Consell Comarcal del Moianès

El web de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha estat un dels guardonats
El web de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha estat un dels guardonats | AjSVC
Redacció
09 de maig del 2022
Actualitzat el 10 de maig a les 21:18h
La sala d'actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit aquest dilluns l'acte de lliurament dels guardons del Segell Infoparticipa de 2021 a Catalunya en què s'ha fet entrega d'un total de 150 segells: 136 a ajuntaments, 11 a consells comarcals i 3 a diputacions.

Sis ajuntaments de la comarca del Bages han estat premiats en aquesta novena edició. Els guardonats han estat Manresa, Cardona, Sallent, Fonollosa, Sant Salvador de Guardiola i Sant Vicenç de Castellet per part del Bages, i Castellterçol al Moianès. També el Consell Comarcal del Moianès ha rebut el distintiu.

Infoparticipa és el guardó de referència de les bones pràctiques en l'àmbit de la transparència comunicativa als webs de l'administració local. S'avaluen 947 portals digitals d'ajuntaments catalans que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast.

La certificació l'atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir del Mapa Infoparticipa, una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012 i que ara la gestiona ell nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència).