Els lavabos dels equipaments municipals de Sant Fruitós passen a ser inclusius

La nova retolació pretén superar el binarisme de gènere i oferir espais més respectuosos amb totes les persones

Nova retolació als lavabos dels equipaments de Sant Fruitós
Nova retolació als lavabos dels equipaments de Sant Fruitós | AjSFB
Redacció
09 de maig del 2022
Actualitzat a les 20:52h
Els lavabos dels equipaments municipals de Sant Fruitós de Bages compten amb una nova retolació que informa dels elements que pots trobar s dins, visibilitzen la diversitat de gènere i mostren una voluntat inclusiva i de reconeixement. És per això que es pot trobar els identificadors d’un vàter, una pica, un urinari, un canviador, un lavabo adaptat i una dutxa; uns símbols del no binarisme amb un rètol a la porta que remarca que es tracta d’un lavabo inclusiu. 

A banda, també s'afegeix el nou símbol de la copa menstrual, cada vegada més utilitzada, que permet identificar quins sanitaris disposen de pica per a netejar-la i alhora es fa conscienciació d'aquest sistema, molt més sostenible que les compreses i els tampons, que s'utilitzen encara de forma molt habitual.

Aquesta nova retolació ja s'ha instal·lat als banys de l'Ajuntament, de l'oficina del carrer Padró, del Nexe- Espai de Cultura, del Nexe Espai Jove, de la Biblioteca, de l'Escola de Música, del Camp de Futbol, del Pavelló d'Esports i de les Piscines.

L’acció està emmarcada en la campanya de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d'Igualtat del Consell Comarcal del Bages i vol garantir el dret de qualsevol persona a no ser discriminat o discriminada en vestuaris i lavabos.