El projecte Fem Òpera! aplegarà 650 alumnes de secundària en tres sessions al Kursaal

Enguany s'estrena la nova producció "De l'òpera al musical" que implicarà l'alumnat de deu centres educatius de la Catalunya Central

«De l'òpera al musical» s'interpretarà en tres sessions aquesta setmana al Kursaal
«De l'òpera al musical» s'interpretarà en tres sessions aquesta setmana al Kursaal | MEES
Redacció
09 de maig del 2022
Actualitzat a les 15:04h
La novena edició del projecte Fem Òpera! farà pujar a escena 656 alumnes de secundària de deu centres educatius de la Catalunya Central, en tres funcions -dimarts, dimecres i dijous a les 7 de la tarda- a la sala gran del Kursaal. Impulsat des del Servei Educatiu del Teatre Kursaal de Manresa, que compta amb el suport d‘ICL Iberia, el Fem Òpera! té com a objectiu principal la participació de l'alumnat en un espectacle d'òpera formant part del cor d'escena i acompanyats d'una orquestra en directe.  

Com a novetat d'enguany, en lloc de representar una òpera infantil -en edicions anteriors s'havia escenificat Brundibar de Hans Krása, El petit escura-xemeneies de Benjamin Britten o L'orquestra dels animals d'Andrea Basevi-, l'alumnat viatjarà a través de l'evolució del gènere operístic amb el muntatge De l'òpera al musical que ha dirigit David Pintó, amb dramatúrgia i lletres del mateix David Pintó i Sílvia Sanfeliu, i arranjaments i direcció musical d'Óscar Peñarroya

De l'òpera al musical és un passeig musical per l'òpera i el teatre musical, passant per diferents estils (òpera, opereta, òpera folk, musical...) i veient com molts musicals s'han inspirat i basat en òperes. Per exemple, el musical Rent està basat en l'òpera La Bohème, Miss Saigon en l'òpera Madama Butterfly i l'Elton John va fer una versió rock de l'òpera Aïda. Un espectacle en què no hi faltaran fragments de Turandot de Puccini o Nabucco de Verdi i en què els joves intèrprets descobriran alguns dels personatges més emblemàtics de la història de l'òpera com Carmen o Fígaro.

Les entrades per veure l'espectacle, que és obert al públic, es poden comprar a les taquilles del Kursaal i per internet. El preu és de 8 euros, 5 euros per als menors de 30 anys.

Centres de secundària que hi participen i horaris
Dimarts, 10 de maig - 19 h
- D'Auro (Santpedor)
- Badia i Margarit (Igualada)

Dimecres, 11 de maig - 19 h
- Serra de Noet (Berga)
- Miquel Bosch i Jover (Artés)
- INS de Navarcles (Navarcles)

Dijous, 12 de maig - 19 h
- Cal Gravat (Manresa)
- Alexandre Riquer (Calaf)
- La Salle (Manresa)
- Lluís de Peguera (Manresa)
- Vedruna (Cardona)