Camí Ignasià

Obertes les inscripcions per a la 2a Ignasiana BTT

L'edició 2022 serà el dissabte 24 de setembre i comptarà amb dues modalitats resseguint els darrers trams del Camí Ignasià: 115 km, de Verdú a Manresa, i 50 km, d'Igualada a Manresa

per Redacció, 9 de maig de 2022 a les 13:27 |
La segona Ignasiana BTT se celebrarà el 24 de setembre | AjM
Aquest dilluns s'han obert les inscripcions per a la 2a Ignasiana BTT. L'edició 2022 serà el dissabte 24 de setembre i comptarà amb dues modalitats resseguint els darrers trams del Camí Ignasià: 115 km, de Verdú a Manresa, i 50 km, d'Igualada a Manresa.

La Ignasiana BTT és un itinerari en BTT autoguiat en GPS d'aproximadament 115 quilòmetres que ressegueix les tres últimes etapes del Camí Ignasià de Verdú a Manresa, passant per Cervera, Igualada, Marganell i la falda de Montserrat. És una vivència esportiva no competitiva que convida a descobrir els atractius turístics i paisatgístics dels municipis per on transcorren els darrers quilòmetres del Camí Ignasià, els mateixos indrets que va travessar Ignasi de Loiola ara fa exactament fa 500 anys, mentre es practica esport. Amb l'objectiu de potenciar el vessant turístic de l'esdeveniment, des de Manresa Turisme s'està treballant per a poder oferir packs turístics que aviat estaran disponibles i que complementaran la inscripció a l'activitat amb una experiència turística a Manresa.


El trac ha estat especialment dissenyat per a adequar el recorregut del Camí Ignasià per a BTT, per a evitar trams de carretera o zones perilloses per als ciclistes. La ruta completa, que també es pot fer en gravel o ebike, es pot completar en un sol dia, si s'està avesat a anar amb bicicleta i a fer llargs recorreguts, ja que acumula 2.158 m de desnivell pujant i 2.371 m baixant.

Després de la primera edició, celebrada l'any passat amb més d'un centenar de participants, l'edició de 2022 incorpora una nova modalitat de 50 km, una versió més curta que, amb sortida des d'Igualada i arribada a Manresa, està pensada per a acollir els participants amb menor preparació, però també que vulguin descobrir les últimes etapes del Camí Ignasià amb bicicleta.


Les inscripcions a la 2a Ignasiana BTT es poden fer a través dels webs manresa2022.cat o runedia.com, o bé presencialment, a l'Oficina de Turisme de Manresa. Tant en la modalitat llarga com la curta, hi ha l'opció de fer la inscripció amb transport del participant i de la bicicleta al punt d'inici, sigui Verdú o sigui Igualada. 

Enguany, el preu de les inscripcions és a partir de 40 euros i els mesos de juliol i de setembre hi haurà un increment en les tarifes. Totes les opcions d'inscripció inclouen avituallaments, assistència sanitària, bossa obsequi, dorsal i maillot oficial de la Ignasiana BTT. La informació actualitzada relativa al funcionament, les tarifes i els packs turístics de la Ignasiana BTT es pot consultar a manresa2022.cat.

La Ignasiana BTT està organitzada per l'Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i l'associació Som Terra Som Salut, amb la col·laboració dels ajuntaments de Verdú, Cervera, Montmaneu, Igualada, el Bruc i Marganell, Oller del Mas, Guineu, Porc de Palou, Ara Esport, Penya Ciclista Bonavista i Esport Ciclista Manresà. I compta amb el suport d'Assegurances Pujol, Trek Manresa i Oliva Torras Grup.

 

Participació