La comissió organitzadora de la Fira Embarrats de Sant Joan es constitueix en associació

El primer president de l'associació, escollit per unanimitat serà Francesc Simats Vila

Reunió de constitució de la nova Associació Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada
Reunió de constitució de la nova Associació Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada | Embarrats
Redacció
09 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:33h
Sant Joan de Vilatorrada i Sant Martí de Torroella tenen una entitat més. Els membres del que havia sigut fins ara i durant els darrers anys Comissió de la Fira Embarrats van celebrar divendres a la tarda, a la sala de plens de l'Ajuntament del municipi, la reunió de constitució de l'Associació Embarrats. La primera junta, formada pels socis fundadors, està composta per 15 persones (9 dones i 6 homes). 

Els membres de la nova junta han estat vinculats a la Fira des dels seus inicis i alguns ja havien participat en la organització de Mostra d'Artesans i Artistes del carrer del Riu, que va ser la fira embrionària del que amb posterioritat fou la Fira Festa de Tardor i actualment Embarrats. 

El primer president de l'associació, escollit per unanimitat serà Francesc Simats Vila, persona molt coneguda al municipi i que va implicar-se en la fira des del primer moment obrint les fàbriques Burés i Borràs (espais emblemàtics de la fira i del patrimoni i passat industrial de la vila). Junt amb Simats, van ser escollides Yvonne Puig Vilaginés com a secretària, persona molt compromesa amb l'equip de guionistes i accions teatrelitzades de la fira, i Marc Vilarmau Masferrer, com a tresorer, gran coneixedor de la història i el patrimoni material i immaterial de la localitat.

L'objectiu principal de l'entitat serà continuar treballant per la potenciació de la Fira, de la cultura, de la història i del patrimoni de Sant Joan de Vilatorrada, amb una clara vocació de posar en valor tots aquells actius que configuren el passat i el present del municipi, sobretot per portar i donar a conèixer al veïns i a les escoles de Sant Joan i Sant Martí tots aquells elements materials i immaterials de la seva història, de l'entorn natural i urbà que vertebren i configuren la identitat de la Vilatorrada actual. 

Des de l'Associació també es reitera que la projecció d'aquest patrimoni i actius ha de servir per donar a conèixer Sant Joan de Vilatorrada i Sant Martí de Torroella a la resta del país, amb activitats que també serveixin per dinamitzar comerç i restauració o el negoci turístic a través de la Fira o altres activitats que a futur es puguin realitzar.

Una de les primeres activitats d'Associació Embarrats serà la que portaran a terme el proper 13 de maig a la sala de Cal Gallifa amb la convocatòria de la reunió general de totes les entitats i persones implicades en la Fira, per tal de preparar la popera edició que se celebrarà els dies 21, 22 i 23 d'octubre i convidar a tothom que vulgui a formar part de la nova associació.