Sant Fruitós treballa per a la restauració dels ecosistemes fluvials del municipi

Les actuacions previstes volen recuperar el curs fluvial del riu d'Or i del torrent Bo

El riu d'Or al seu pas pel nucli urbà de sant Fruitós de Bages
El riu d'Or al seu pas pel nucli urbà de sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
07 de maig del 2022
Actualitzat a les 22:33h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha sol·licitat al Ministeri de Transició Ecològica una subvenció per tal d'executar un projecte de restauració de l'ecosistema fluvial del riu d'Or i del Torrent Bo, al seu pas pel municipi.

El projecte que es vol impulsar, i que ja s'ha presentat a la Fundació Biodiversitat FSP, preveu diferents actuacions que permetran la recuperació ambiental i social de curs fluvial del riu d'Or i a la vegada també minimitzar els riscos d'inundabilitat amb actuacions complementàries entorn del Torrent Bo.

Concretament, l'estudi que s'ha elaborat i presentat preveu actuacions concretes per tal de fer-ho possible com, per exemple, la reducció de la densitat de vegetació de la llera i dels talussos fluvials, per facilitar el pas de l'aigua, la restauració de la vegetació de ribera, eliminant les espècies invasores i potenciant la flora autòctona, o fer valdre i potenciar els usos socials de la llera com a connector entre diferents punts d'interès del territori, amb itineraris a peu i bicicleta al llarg del seu recorregut.

L'Ajuntament ha sol·licitat una subvenció per tal d'executar aquest projecte que suposaria una inversió de 2,7 milions d'euros.