Súria inaugura les obres d'urbanització del rieral del Tordell

És una part de l'actuació de millora integral de la façana principal d'accés al municipi que està realitzant ICL Iberia amb una inversió de 4 milions d'euros

Inauguració de les obres d'urbanització del rieral del Tordell, a Súria
Inauguració de les obres d'urbanització del rieral del Tordell, a Súria | ICL
Redacció
07 de maig del 2022
Actualitzat el 08 de maig a les 15:02h
ICL Iberia ha inaugurat aquest dissabte les obres d'urbanització del rieral del Tordell de Súria. Ho ha fet amb una jornada popular en la qual ha convidat als veïns del municipi perquè descobrissin i gaudissin del nou espai. Al llarg del matí s'han organitzat activitats pensades per a totes les edats. El conseller delegat de l'empresa, Patricio Chacana, i l'alcalde de Súria, Albert Coberó, han destacat la millora de l'espai i els beneficis que aquest projecte urbanístic comporta a la població.

Més de 300 persones han participat en la jornada inaugural del nou rieral del Tordell. Els treballs han consistit en tasques de moviments de terres (s'han mobilitzat més de 40.000 m3), l'escullera de protecció al rieral, la creació de la mota o el passeig fluvial, el sistema de drenatge i els principals elements d'urbanització (voreres i esplanades). També s'hi ha instal·lat el nou sistema d'il·luminació, que inclou nous bàculs i lluminàries de tecnologia LED, la instal·lació del mobiliari urbà com bancs, baranes, papereres, i senyalització, i la restauració ambiental dels diferents espais del rieral amb la plantació d'espècies d'arbres i plantes autòctones que ha comptat amb la col·laboració dels escolars de Súria.

L'acte d'inauguració s'ha iniciat amb uns parlaments de l'alcalde de Súria, Albert Corberó, i el conseller delegat d'ICL Iberia, Patricio Chacana, que han explicat el projecte d'urbanització executat. Seguidament, s'ha descobert una placa commemorativa i han començat les activitats. Hi ha hagut jocs del Lab_0-6 d'UManresa per als infants, tallers de reciclatge, de prevenció, així com la presentació i lectura del llibre solidari Els nostres Súperherois editat per ICL.

També s'ha adequat un espai amb gespa artificial per poder jugar una estona a futbol i bàsquet. L'empresa també ha fet una jornada de portes obertes adreçada a suriencs i treballadors per visitar el mirador de la planta. Durant tot l'acte al rieral del Tordell hi ha hagut l'actuació musical del grup local Spin-off

Les fases del pla de millora
La urbanització del rieral del Tordell forma part de les obres de millora urbanística, paisatgística i ambiental que ICL Iberia està portant a terme a l'entrada principal del municipi. El projecte, amb una inversió de 4 milions d'euros, contempla diferents fases. Fins ara ja ha finalitzat el nou sistema de semàfors al barri del Fusteret, i la rotonda d'entrada a Súria. A partir d'ara es treballarà amb la tercera i quarta fase, que comptaran amb la urbanització i tractament paisatgístic del camí de vianants que va des de l'entrada d'ICL fins al barri del Fusteret amb la millora ambiental del camí i el talús, realitzant una actuació d'integració unitària. La cinquena i última fase de l'actuació permetrà la integració del marge de la riera esdevenint una transició natural entre les instal·lacions d'ICL i la zona del rieral del Tordell.

Arxivat a