El BAXI Manresa busca engrandir més la història a la final de la Champions

El Lenovo Tenerife és el darrer obstacle dels bagencs per aconseguir la corona europea

Pedro Martínez i Txus Vidorreta amb la copa de la Basketball Champions League
Pedro Martínez i Txus Vidorreta amb la copa de la Basketball Champions League | Xavier Sucarrats
07 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:42h
Pedro Martínez declarava després de la semifinal contra el Ludwisburg que el BAXI Manresa ja ha fet història aquesta temporada. Guanyar la Lliga Catalana, classificar-se per a la Copa, classificar-se també per als play-off i disputar la final de la Basketball Champions League ja fan mereixedor aquest qualificatiu. Però queda clar que un cop arribats a aquest punt ningú no renúncia al premi gros. A Miribilla i contra el Lenovo Tenerife (diumenge, 20.00h, Esport3 i DAZN), el BAXI Manresa cercarà el seu primer títol europeu.

Pedro Martínez ha reconegut que no imaginava jugar la final d'una competició de la qual li agrada molt el format ja que "t'obliga anar al cent per cent des del primer dia". Centrat en el partit, el tècnic del BAXI Manresa creu que la clau pot passar per intentar imposar "la nostra forma de joc. Però el rival no ens deixarà. Tenim el precedent de la setmana passada". Pedro Martínez defineix el Lenovo Tenerife com un equip que té molt clar a què juga i que explora molts aspectes del joc. Per aquests motius, des del club bagenc pengen l'etiqueta de favorits als tinerfenys. Amb tot, Pedro Martínez creu que els dos equips són mereixedors d'endur-se el títol.

El favoritisme és un dels punts on els dos tècnics discrepen. Txus Vidorreta, entrenador del Lenovo Tenerife, recorda que el BAXI Manresa ha estat capaç de vèncer a les pistes del Barça i Madrid enguany. Vidorreta també recorda que els manresans recuperen Dani Pérez i Sylvain Francisco i això converteix el partit en una història diferent al duel que tots dos van jugar fa una setmana. Malgrat ser bilbaí de naixement, Vidorreta no té la sensació de jugar com a local. Més aviat té la percepció contrària. 

Guillem Jou continua impressionat amb l'ambient que l'afició del BAXI Manresa ha generat a Miribilla però els demana un darrer esforç. "Ens hem divertit junts. Però diumenge serà un altre partit i els necessitem", ha proclamat el capità.


Arxivat a