Es posa en marxa la depuradora de Rajadell, que ha suposat una inversió de 3 milions d'euros

La planta sanejarà les aigües residuals de dos municipis del Bages

Les autoritats durant la visita a la nova depuradora de Rajadell
Les autoritats durant la visita a la nova depuradora de Rajadell | ACA
Redacció
06 de maig del 2022
Actualitzat el 07 de maig a les 22:33h
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha oficialitzat aquest divendres la posada en marxa de la nova depuradora de Rajadell, que ha suposat una inversió de 3 milions d'euros. La planta és de tipus biològic i té una capacitat per tractar 360 m3 al dia d'aigua, equivalent a una població de 2.050 habitants. La depuradora sanejarà les aigües de dos municipis: Rajadell (els nuclis de les Casetes, el casc antic, l'estació i els Molins) i Fonollosa (nucli de Fals). La comarca del Bages disposa de 19 depuradores actives que garanteixen el sanejament de les aigües residuals de més del 97% de la seva població.

Els treballs també han comportat la construcció de 4,3 quilòmetres de col·lectors i quatre estacions de bombament. La planta es divideix en tres parts: la línia d'aigua, la línia de fangs i altres instal·lacions com l'edifici de serveis i una altra edificació on hi ha habilitada la sala de deshidratació de fangs, sala de bufants, magatzem-taller i sala de quadres elèctrics.

Sanejament a Catalunya
Actualment hi ha 538 depuradores a Catalunya, que tracten les aigües residuals generades pel 97,1% de la població. A la comarca del Bages, hi ha 19 depuradores actives que garanteixen el sanejament del 97% de la població de la comarca. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.