El BAXI Manresa afronta la semifinal de la Champions amb respecte màxim al Ludwigsburg

Pedro Martínez veu l'equip preparat per competir i no vol pensar en els problemes físics

Joe Thomasson va anotar la cistella que va clasificar el BAXI Manresa per a la «Final Four»
Joe Thomasson va anotar la cistella que va clasificar el BAXI Manresa per a la «Final Four» | FIBA
05 de maig del 2022
Actualitzat el 06 de maig a les 19:30h
El trofeu que rebrà el campió de la Basketball Champions League, apart del milió d'euros de premi que atorga la FIBA, ha presidit la roda de premsa que han fet els quatre entrenadors i els quatre capitans dels equips participants a la Final Four. A la dreta, hi havia Guy Goodes, del Hapoel Holon, i Txus Vidorreta, del Lenovo Tenerife. I a l'esquerra, John Patrick, del Ludwihsburg, i Pedro Martínez del BAXI Manresa. Després, en el mateix ordre han segut els quatre capitans (Guy Pinni, Marcelinho Huertas, Jonas Wohlfarth-Bottermann i Guillem Jou). Tots ells han mostrat el màxim respecte a la resta d'equips en una roda de premsa que ha tingut preguntes en català, castellà i anglès.

Pedro Martínez espera poder competir bé durant el cap de setmana tot i que és conscient de les dificultats existents per guanyar la Basketball Champions League. El tècnic considera que el BAXI Manresa ha fet una bona feina els darrers dies però afegeix que "això és bàsquet. Estem preparats, estem motivats però al final juga un equip contra un altre i ja veurem què passa". L'entrenador del conjunt manresà ha definit el Ludwigsburg com un rival que "té molt clara la seva identitat. Forcen el rival a jugar diferent del que voldria. Tenen una barreja de jugadors joves i veterans. Són un bon equip i tenen un bon equip tècnic. Per a nosaltres és una bona prova per veure si estem preparats per jugar contra un gran equip". La semifinal manresana començarà divendres a les 9 del vespre i es podrà seguir per Esports3.

L'entrenador del BAXI Manresa no ha volgut pensar en els problemes físics que ha patit el seu equip i diu que "ara és el moment de competir. Intentarem fer el màxim amb els jugadors que tenim". Les claus del partit passen per "fer les coses ben fetes. Rebotejar, córrer al contraatac, no perdre pilotes, anotar de tres, de dos…". ha valorat Pedro Martínez. 

Guillem Jou ha destacat que aquesta és la primera presència del conjunt bagenc a una fase final de la Basketball Champions League. El capità veu el seu equip amb una mentalitat positiva però amb tranquil·litat a la vegada. "Esperem passar un bon cap de setmana", ha augurat el jugador llagosterenc. Un periodista grec ha recordat a Jou la lliga que el club manresà va guanyar fa vora 25 anys en una de les històries més increïbles del bàsquet europeu i li ha preguntat si aquesta fita inspira l'equip actual en l'intent de guanyar la Basketball Champions League. Jou ha argumentat que una competició europea és diferent però que intentaran fer història

Al matí, després de l'entrenament realitzat a La Casilla en comptes de Miribilla han parlat Juan Pablo Vaulet i Ismael Bako. Vaulet assegura que el seu equip "està preparat" per enfrontar-se a un rival molt físic i que els agrada jugar amb molta intensitat. "Però nosaltres també som un equip així i hem d'estar a punt i sortir a jugar el partit", ha apuntat. L'argentí celebra la multitud de seguidors bagencs que seran a Miribilla i espera sentir-se com si juguessin a casa. Per la seva part, Ismael Bako destaca el bon ambient que hi ha dins el BAXI Manresa. Totes les sensacions del pivot belga des de la seva arribada a Bilbao han estat positives. Bako també destaca l'"agressivitat" del Ludwigsburg però creu que seran capaços de respondre-hi. El belga també té la sensació que amb tantes samarretes vermelles semblarà que el BAXI Manresa jugui com a local

El Ludwisburg arriba a la Final Four després d'haver eliminat el Cluj-Napoca romanès al tercer partit. Abans, els alemanys han fet un notable torneig. Van quedar primers del seu grup a la primera fase i van ser capaços de derrotar dos cops el Lenovo Tenerife. A la segona fase, l'equip dirigit per John Patrick va ser segon igualat amb el Hapoel Holon. 


Precisament, la presència de Patrick a la banqueta del Ludwisburg explica el salt de qualitat de l'equip alemany. Des de l'arribada de Patrick, els alemanys s'han classificat dos cops per a la Final Four. Els punts forts del rival del BAXI Manresa són la pressió defensiva i la rapidesa amb què surt al contraatac. El Ludwisburg és l'equip que menys punts encaixa, més pilotes recupera i menys rebots en defensa concedeix. 


La majoria de jugadors alemanys són uns grans desconeguts per al públic europeu. Destaca John Radebaug, que va ser nominat l'MVP del mes d'octubre. El nord-americà no sembla un jugador massa talentós però supleix aquest dèficit amb una gran intel·ligència a la pista. Radebaug acredita unes mitjanes de 14,3 punts, 5,5 rebots, 3 assistències i 1,4 pilotes robades per partit. 


A la roda de premsa, Patrick s'ha expressat en termes molt similars als de Pedro Martínez. L'entrenador del Ludwigsburg ha mostrat màxim respecte per al BAXI Manresa i el seu entrenador. El tècnic del conjunt alemany s'ha mostrat "excitat" per poder jugar aquesta Final Four i poder representar el bàsquet alemany. Una de les similituds que Patrick ha trobat entre el seu conjunt i el BAXI Manresa és l'energia i la intensitat que tots dos equips utilitzen al llarg dels partits. Wohlfarth-Bottermann, capità del Ludwigsburg, també ha destacat les semblances entre tots dos equips. Del BAXI Manresa també en remarca el fet de tenir "jugadors joves i amb talent". Però confia en poder plantar cara. 

Arxivat a