La 4a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages aplega 600 alumnes de 5è i 6è de primària

Callús és l'escenari d’una trobada que serveix d'aparador dels projectes d'emprenedoria amb què han treballat els infants aquest curs

Callús ha acollit la 4a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages
Callús ha acollit la 4a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages | CCBages
Redacció
04 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:07h
El Consell Comarcal del Bages ha organitzat amb èxit la 4a Trobada de Cooperatives Escolars del Bages, que ha recuperat la presencialitat després de dos anys d'absència amb la participació de 600 alumnes de 5è i 6è de primària. Callús ha estat l'escenari d'una activitat molt participativa que ha servit d'aparador dels 27 projectes d'emprenedoria a través dels quals han treballat els alumnes de disset escoles de la comarca.

El projecte de cooperatives CuEmE, que impulsa la Diputació de Barcelona, promou l'emprenedoria a través de l'escola en què es treballen les competències emprenedores entre l'alumnat del cicle superior de primària i es gestiona de manera democràtica i participativa en què es promouen els valors de la solidaritat, la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la responsabilitat social, entre d'altres. 

La consellera de l'Àrea d'Educació del Consell Comarcal del Bages, Sílvia Tardà, ha destacat "la importància de poder recuperar la presencialitat, teníem ganes de veure'ns i de compartir els projectes treballats a classe des de principis de curs". La consellera afegeix que "la trobada també ha estat possible gràcies a la col·laboració dels centres i dels ajuntaments que han participat del projecte". Més enllà d'exposar els productes amb què ha treballat l'alumnat, l'activitat també ha inclòs una part de dinamització en què s'han fet jocs cooperatius.

La venda, a punt
Els productes que s'han pogut veure a Callús es posaran a la venda als mercats setmanals dels municipis participants durant les pròximes setmanes. El públic podrà accedir a una oferta de productes de decoració, tèxtil, manualitats i complements elaborats per l'alumnat que sovint ha utilitzat productes reciclats. Els municipis que han participat de la trobada han estat Avinyó, Callús, Castellfollit del Boix, Manresa, Monistrol de Montserrat, Navàs, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada i Súria.