L'Ó de Món Sant Benet i el Mas de la Sala, premis Cartaví 2021 per la seva carta de vins

La Marisqueria Can Ladis de Sant Fruitós i l'Abad Cisneros de Montserrat han quedat finalistes

Lliurament del Premi Cartaví al restaurant L'Ó de Món Sant Benet
Lliurament del Premi Cartaví al restaurant L'Ó de Món Sant Benet | FCLP
Redacció
04 de maig del 2022
Actualitzat el 05 de maig a les 9:36h
El restaurat L'Ó de Món Sant Benet i el restaurant Mas de la Sala de Sallent han rebut aquest dimarts el premi Cartaví 2021 a la categoria A i a la B, respectivament, de la província de Barcelona per part de l'Associació Vinícola Catalana.

El restaurant L'Ó compta actualment amb unes 500 referències diferents a la seva carta de vins que confecciona prioritzant el producte de proximitat (al volant d'un 60% de la carta està composta per vins catalans), i representant cada zona vinícola del territori a partir de les varietats típiques que el singularitzen o els enòlegs de referència que en formen part. A més a més, els sommeliers del restaurant, liderats per Irene Cozas, s'ocupen d'aconsellar als comensals, assessorant-los segons gustos i predileccions particulars i assegurant-los el millor maridatge possible amb la proposta gastronòmica que ofereix el restaurant. 

Aquests són arguments per a l'Associació Vinícola Catalana, que els ha tingut en compte, entre altres aspectes, per premiar a la proposta enològica de l'Ó amb el premi Cartaví categoria A (menú de més de 40 euros) i la del Mas de la Sala (per a menú d'entre 20 i 40 euros) de la província de Barcelona.

El premi Cartaví, que s'entrega des del 2007, distingeix les millores cartes de vins dels restaurants catalans valorant-ne la defensa i promoció dels vins emprats en qualsevol de les onze denominacions d'origen catalanes. El guardó premia els restaurants catalans en tres categories: la C amb menús fins a 20 euros, la B de 20 a 40 euros i la A de més de 40 euros repartits pel territori.

En l'edició d'enguany, a més dels premiats, la Marisqueria Can Ladis de Sant Fruitós de Bages ha estat finalista a la categoria A, i l'Abad Cisneros de Montserrat, també ha estat finalista, en la B.