Avinent inverteix 10 milions d'euros en un nou espai d'innovació de 8.000 m2 a Santpedor

El president de la Generalitat lloa l'esperit tecnològic i innovador de la firma dedicada al sector mèdic i industrial

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el director general d'Avinent, Albert Giralt, durant la visita
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el director general d'Avinent, Albert Giralt, durant la visita | Lourdes Casademont
Redacció
04 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:49h
El grup Avinent, dedicada al desenvolupament de productes per al sector mèdic i industrial, ha posat en marxa a Santpedor un nou espai d'innovació de 8.000 m2. Es tracta de l'Avinent Hub, un centre de producció on s'han invertit 10 milions d'euros. L'objectiu d'aquesta ampliació és garantir la capacitat de creixement del grup en un futur, que s'ha fixat passar dels 35 milions d'euros facturats en l'últim any fins als 50 milions d'euros el 2025. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat les instal·lacions i ha lloat l'esperit innovador i tecnològic de la firma bagenca, tot posant-la d'exemple per avançar cap a una reindustrialització "verda i digital". Avinent té una plantilla de 300 empleats i preveu crear 50 llocs de treball més.

Actualment el grup Avinent té cinc línies de producció, una de les quals està dedicada a la fabricació de peces industrials (Vilardell Purtí), mentre que les quatre restants se centren en el sector mèdic, com són el disseny i fabricació d'implants, material protètic d'última generació o solucions a problemes de salut a partir de l'ús de la impressió 3D, entre d'altres.

Precisament la divisió mèdica és la que s'ha traslladat al nou edifici, construït just al costat de les instal·lacions antigues que ocupen 20.000 m2. El nou espai, de 8.000 m2, consta de quatre plantes amb espais per als nous laboratoris, la impressió 3D i una major capacitat productiva de torns i fresadores, entre d'altres millores. El director general de l'empresa, Albert Giralt, ha destacat durant el discurs inaugural que aquest nou espai és l'inici d'una nova etapa i el reflex del compromís que l'empresa, fundada el 1958, té pel territori i la seva gent.

Giralt també ha destacat la voluntat del grup de seguir creixent amb l'ampliació de les instal·lacions. Així, Avinent té previst passar dels 35 milions d'euros facturats el darrer any als 50  milions d'euros el 2025 i d'una plantilla de 300 treballadors a un total de 350. La firma compta actualment amb una cartera de clients de més de 8.000 empreses.

Una visita "d'impacte" per l'alt nivell d'innovació
La inauguració ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha posat en valor la capacitat tecnològica i d'innovació de l'empresa. "Ha sigut una visita d'impacte per l'excel·lència del treball, el rigor i la voluntat d'innovació", ha dit. En aquest sentit, Aragonès l'ha posat d'exemple per poder avançar cap a una reindustrialització verda i digital, amb "fàbriques blanques" que tinguin un alt nivell tecnològic i consciència ambiental.

Per aconseguir-ho, però, ha remarcat la necessitat de les empreses de créixer a nivell d'estructura i de seguir essent punteres a nivell internacional. L'objectiu, segons ha dit, és aconseguir que el PIB industrial passi del 19% actual fins a un 25% en els pròxims anys. I ha destacat el camp de la salut com a un dels sectors de més projecció per al futur del país on també tenen un paper destacat els hospitals de referència i els centres de recerca per a la transferència del coneixement.

Durant la visita, s'ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; els alcaldes de Santpedor i Manresa, Xavier Codina i Marc Aloy, i altres autoritats del món empresarial i polític.

Arxivat a