El Centre Històric serà l'escenari de la XV Gimcana matemàtica per a alumnes de 1r d'ESO

Està organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages i diversos centres educatius de secundària

Els carrers del Centre Històric tornaran a acollir la Gimcana Matemàtica
Els carrers del Centre Històric tornaran a acollir la Gimcana Matemàtica | CRPB
Redacció
04 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:33h
Aquest dijous, el Centre Històric de Manresa serà l'escenari de la XV Gimcana matemàtica organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics del Bages i els centres educatius de secundària participants de Manresa i comarca:  Escola Joviat, FEDAC Sant Vicenç de Castellet, Institut Bages Sud, Institut Cal Gravat, Institut d'Auro, Institut Guillem Catà, Institut Lacetània, Institut Lluís de Peguera, Institut Moianès, Institut de Navarcles i Institut Pius Font i Quer.

L'activitat va adreçada a l'alumnat de 1r d'ESO, hi participaran al voltant de 1.000 alumnes, repartits en dos torns i dos itineraris, al llarg del matí (entre 2/4 de 9 i la 1) i aniran resolent, en grups de cinc, les diferents proves que se'ls ha preparat.

Cada grup d'alumnes ha de resoldre catorze proves matemàtiques fent servir l'enginy i estratègies de càlcul i de mesura. L'alumnat de 4t d'ESO dels mateixos centres faran de monitors de les diferents proves.

La Gimcana començarà a la plaça Sant Domènec i a la plaça de la Reforma, seguirà dos itineraris pel casc antic de la ciutat i acabarà al parc de La Seu amb una última activitat conjunta.