El Palau Firal de Manresa aplega uns 2.800 musulmans en la pregària del final del Ramadà

Els devots de les dues mesquites de la ciutat, Al Fath i Mousaab Ibn Oumair, han celebrat aquest dilluns a primera hora del matí l'Aid el Fetr

Pregaria de final del Ramadà al Palau Firal de Manresa
Pregaria de final del Ramadà al Palau Firal de Manresa | Al Fath
02 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:32h
El Palau Firal de Manresa ha acollit aquest dilluns a partir de 2/4 de 8 del matí la pregària que tanca el Ramadà musulmà entre els devots de la capital del Bages i de part de la comarca. Uns 2.800 homes i dones de les dues mesquites de la ciutat, Al Fath i Mousaab Ibn Oumair, s'han aplegat al recinte municipal per celebrar l'Aid el Fetr, després del qual els musulmans tanquen el dejuni que van iniciar la tarda de l'1 d'abril. Acabada la pregària, els devots ja han pogut esmorzar amb normalitat.

L'estat en què es troben les dues mesquites de la ciutat ha fer que les dues comunitats s'hagin aplegat al recinte firal per celebrar aquest darrer ofici del Ramadà. La mesquita Al Fath ha finalitzat recentment les obres de millora i adequació de tot l'edifici de l'antiga fàbrica de l'Aranya, que s'inauguraran la propera setmana. Per la seva part, la mesquita Mousaab Ibn Oumair es troba en ple procés de trasllat des del centre de la ciutat al polígon dels Dolors i encara té el nou recinte en obres.

Per aquest motiu els responsables de les dues mesquites han decidit fer la pregària plegats al Palau Firal en un Aid el Fetr que ha durat gairebé dues hores.


Resum de l'Aid el Fert de 2022 a Manresa. Vídeo: Adil Gardach