Degoteig constant de famílies encuriosides durant la jornada de portes obertes de la Upetita

La llar d'infants d'UManresa, la primera del país vinculada a uns estudis de grau, ha rebut la visita de més de seixanta mares i pares que han volgut conèixer de primera mà el projecte pedagògic del nou centre

A la jornada de portes obertes de la Upetita hi han assistit més de seixanta famílies
A la jornada de portes obertes de la Upetita hi han assistit més de seixanta famílies | AFT
30 d'abril del 2022
Actualitzat el 01 de maig a les 8:13h
Que una universitat que forma futurs mestres d'educació infantil i que compta amb un espai de referència com ho és el Lab0_6 decideixi obrir una escola bressol, és suggerent. Si més no per a aquelles mares i pares que volen que el primer contacte del seu fill amb l'univers educatiu els deixi una empremta positiva. Segurament és per això que aquest matí de dissabte, l'entrar i sortir de cotxets, canalla i famílies de la Upetita ha estat continu. I és que avui, de nou a dues, aquesta llar d'infant vinculada a UManresa ha celebrat la seva primera jornada de portes obertes; una jornada a la qual hi han assistit seixanta-tres famílies i que ha aconseguit recollir més de vint peticions de plaça per al curs vinent. 

"És un projecte que ens creiem tant i que hem construit amb tantes ganes, que estic segura que ho petarà", somreia Laura Torreguitart, professora del grau en Mestra d'Educació Infantil i docent i coordinadora del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) d'Educació Infantil. Ella era una de les encarregades de fer les visites guiades pel nou centre, que té una superfície de sis-cents metres quadrats i està situat a les instal·lacions de la FUB4-UEducació, l'edifici que el campus manresà acaba d'estrenar i que concentra tota l'oferta d'estudis i serveis relacionada amb la pedagogia i l'ensenyament.

Dintre d'aquest equipament també s'hi troba un renovat Lab0_6, "el doble de gran i enfocat a nens i nenes de 3 a 8 anys". I és que és tan majúscul l'èxit d'aquest espai pensat per impulsar i promoure l'educació científica entre els més menuts, que "hem decidit dividir-ho per edats", assenyala Torreguitart. Aprofitant, doncs, la posada en marxa de la Upetita, ja es va contemplar que una part de l'equipament fos ocupat per un Lab dirigit a canalla de 0 a 3 anys i que portarà per nomExplora. "Els caps de setmana les famílies també podran venir-hi", apunta.

Llum i amplitud
"El luxe d'aquesta escola bressol és que els que la portem som persones que fa molts anys que treballem en aquest món", sentencia la coordinadora del CFGS d'Educació Infantil. Aquest bagatge i expertesa es tradueixen, només a simple vista, en unes instal·lacions de revista: espais diàfans i amplis, colors càlids, material natural inespecífic per fer volar la imaginació, elements per potenciar el joc simbòlic, una àrea de lectura (o de primer contacte amb els contes), una zona d'art i molta, molta fusta.

Tot plegat, en un espai que té tres aules diferenciades i una "placeta" central que poden convertir-se en una zona única. Aquestes tres aules independents pertanyen als tres grups d'edat que acollirà el centre, cadascun dels quals comptarà amb una sola línia. Així, hi haurà els de 0 a 1 any (vuit infants com a màxim); els de 1 a 2 anys (tretze nens i nenes), i els de 2 a 3 anys (fins a vint alumnes). "Cada grup tindrà una tutora i llavors també hi haurà dues mestres més de suport", concreta Torreguitart.

Dur a la pràctica el que es treballa a classe
"El que guanya aquesta escola bressol amb una universitat al darrere no són ni mans ni ajuda", diu Torreguitart, que continua: "el que fa interessant el projecte és que les estudiants podran posar en pràctica tot allò que treballen a classe". Per a la gent d'UManresa i Upetita, la base de la seva proposta educativa respon a una visió de l'infant com a ésser intel·ligent i capaç i amb una inclinació natural a fer-se preguntes sobre el seu entorn.

Un casal d'estiu per escalfar motors
Malgrat que l'inici del funcionament de la llar d'infants serà el mes de setembre, l'activitat hi començarà aquest estiu, quan s'oferirà, per primera vegada, un casal d'estiu adreçat a infants des del néixer fins als tres anys. "Serà un espai en què, a través del joc i l'experimentació, mirarem d'estimular la curiositat natural dels nens i nenes per acostar-los al coneixement científic", expliquen des d'Upetita. El casal es farà entre el 27 de juny i el 29 de juliol, de nou del matí a cinc de la tarda (amb opció de marxar a casa a dinar entre les dotze i les tres). 

El preu per setmana és de 70 euros. En el cas que l'infant també es quedi a dinar, la quota pujarà 30 euros més (100 euros la setmana). Les inscripcions es poden formalitzar trucant al 93 875 96 05.