El BAXI Manresa visita el Lenovo Tenerife abans del gran repte

Aquest duel podria repetir-se d'aquí a una setmana a la Basketball Champions League

Rafa Martínez llença a cistella en una acció del partit de la temporada passada
Rafa Martínez llença a cistella en una acció del partit de la temporada passada | E. Cobos
29 d'abril del 2022
Actualitzat a les 18:01h
El BAXI Manresa visita el Lenovo Tenerife (dissabte, 18.00h. Movistar Deportes) per jugar el darrer partit abans de la Final Four de la Basketball Champions League. Aquest partit podria repetir-se d'aquí una setmana a Bilbao si tots dos conjunts superen les seves respectives semifinals. Abans però hauran de jugar entre ells en un partit que qui el guanyi tindrà encara opcions d'afrontar els play-off amb avantatge de camp mentre que el perdedor podria veure fins i tot compromesa la sisena posició al final de la fase regular.

Pedro Martínez seguirà sense comptar amb cap base a les seves ordres. El tècnic ja es va mostrar pessimista sobre el futur de l'equip en la roda de premsa posterior al partit que el BAXI Manresa va perdre dimecres contra el Coosur Betis

Luke Maye i Juan Pablo Vaulet també s'han referit a l'absència dels tres directors de joc del BAXI Manresa. Per al nord-americà "és difícil no tenir cap dels tres nostres bases. Intentarem superar l'adversitat i jugar el millor que puguem. Els entrenadors estan fent una gran feina en la preparació de l'equip". D'altra banda, l'ala argentí comenta que amb la manca dels bases "entrenem canviant de posició i jugant en llocs on no hi estem acostumats".

El Lenovo Tenerife es troba empatat amb el BAXI Manresa amb dinou victòries. Malgrat aquest empat, els canaris encara no estan matemàticament classificats per al play-off ja que es podrien veure perjudicats en algun cas d'empat múltiple. A la primera volta, els bagencs van guanyar de només dos punts gràcies a una cistella al darrer segon de la pròrroga de Dani Pérez. Per tant, qui guanyi traurà una victòria al seu rival i tindrà amb gairebé total seguretat el bàsquet average al seu favor. 

Parlar del Lenovo Tenerife és fer-ho de Marcelinho Huertas i Giorgi Shermadini. El base brasiler ha estat nomenat per tercer any consecutiu com a millor jugador llatinoamericà de la Lliga Endesa mentre que el pivot de Geòrgia ha estat l'MVP del mes d'abril. Però no només és parlar d'aquests dos jugadors. Txus Vidorreta compta amb una de les plantilles més completes de tota la competició. Bruno Fitipaldo és un relleu de garanties de Marcelinho Huertas. Fran Guerra ho és de Girogi Shermadini. I Sasu Salin, Dejan Todorovic, Sean Smith i Emir Sulejmanovic donen qualitat a la resta de posicions. Kyle Witljer es va perdre el darrer partit del seu equip i serà dubte fins a darrera hora. 

Fitipaldo defineix el partit com a "exigent" i destaca que el BAXI Manresa "juga molt bé no només aquest any sinó els darrers amb Pedro Martínez a la banqueta". El base uruguaià no deixa de banda la Lliga Endesa malgrat que la Final Four sigui ben a prop. "Tots els partits compten molt per a la classificació. Anem partit a partit i si n'acabem un amb bones sensacions el proper partit estarà millor encarat" ha declarat Fitipaldo que afegeix que es troba molt a gust a Tenerife. 

Jordi Aliaga, Jorge Martínez Fernández i Alfonso Olivares seran els àrbitres del partit.
Arxivat a