El programa Invulnerables amb visió s'amplia a infants i joves refugiats d'Ucraïna

Un total de 140 nens d'entre 4 i 18 anys en risc d'exclusió social o refugiats de guerra seran visitats per oftalmòlegs i optometristes i rebran ulleres en cas de necessitar-les

Una professional d'oftalmologia d'Althaia visita un dels usuaris d'Invulnerables, en una imatge d'arxiu
Una professional d'oftalmologia d'Althaia visita un dels usuaris d'Invulnerables, en una imatge d'arxiu | Althaia
Redacció
29 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:25h
El projecte Invulnerables, la iniciativa contra la pobresa infantil, liderada per Fundació - La Caixa i impulsat per Sor Lucía Caram, presenta un any més la campanya Invulnerables amb visió.

Es tracta d'una acció que es durà a terme a centres de referència a Catalunya, on és present el programa Invulnerables contra la pobresa infantil, per tal de vetllar per la salut visual dels nens, com un pas indispensable per a garantir el seu benestar integral i el suport fonamental per al seu desenvolupament cognitiu.

La campanya es portarà a terme aquest dissabte, 30 de abril, a les consultes d'oftalmologia de la Fundació Althaia de Manresa, a l'hospital Sant Joan de Deu, gràcies a la implicació dels professionals del Servei d'Oftalmologia i a la cessió de les instal·lacions i l'equipament del servei per poder dur a termes les visites. La jornada començarà a 9 del matí i es previst que s'allargui fins a l'1 del migdia.

Un total de 140 nens d'entre 4 i 18 anys beneficiaris del programa que ens troben en risc d'exclusió social seran visitats per oftalmòlegs i optometristes voluntaris de la Fundació Althaia i de la Fundació Ramón Martí Bonet contra la ceguera. Enguany també es beneficiaran del programa els nens i joves refugiats d'Ucraïna que siguin al país i ho necessitin.

Tots els infants que necessitin una prescripció podran escollir les seves ulleres amb els professionals de Natural Òptics Group, empresa amb seu a Lleida i 680 òptiques associades que donarà les ulleres i els vidres a tots els nens que les necessitin.

Invulnerables amb visió es una aliança dels impulsors d'Invulnerables amb Fundació la Caixa i Natural Òptics Group, que té el suport del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i que facilita les aliances arreu de Catalunya amb centres sanitaris públics i privats.