Una de cada tres persones vacunades al Palau Firal contra la Covid ho van fer per poder viatjar

Segons un estudi de l'Àrea de Recerca i Innovació de l'ICS Catalunya Central que ha estat publicat a la revista internacional "Vaccine"

Recepció del punt de vacunació al Palau Firal de Manresa
Recepció del punt de vacunació al Palau Firal de Manresa | ICS
Redacció
28 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:21h
L'Àrea de Recerca i Innovació de l'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central va impulsar un estudi per identificar les raons per les quals la població d'entre 18 i 60 anys es vacunava contra la Covid-19 en un dels 42 punts de vacunació massiva de Catalunya. En concret, van centrar-se en el punt instal·lat al Bages, al Palau Firal de Manresa.

L'estudi, que va tenir lloc durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2021, va consistir a fer una enquesta a la població per conèixer els motius per vacunar-se i, en aquest sentit, és innovador. Els resultats són que gairebé el 50% de les persones que s'anaven a vacunar ho feien per la por d'infectar la seva família, el 40% per por d'infectar-se elles, el 31% per poder fer vida social i el 30% per poder viatjar.

La recerca ha estat publicada a la revista internacional Vaccine, una publicació mensual dedicada a difondre els articles científics que es consideren de més qualitat entre totes les disciplines científiques rellevants en el camp de la vacunació. L'article es pot consultar a aquest enllaç.

L'estudi ha estat liderat per la investigadora i doctora en infermeria de l'ICS Catalunya Central Glòria Saüch Valmaña i l'Equip de l'Àrea de Recerca, format per Aïna Fuster-Casanovas, Anna Ramírez-Morros, Berta Rodoreda Pallàs, Josep Vidal-Alaball, Anna Ruiz-Comellas i Queralt Miró Catalina. La realització de les enquestes va ser possible gràcies a la tasca del personal administratiu de l'ICS ubicat al Palau Firal durant l'estiu de 2021.