L'Ítaca Market encetarà temporada el 6 de maig emetent en pantalla gegant la Final Four del BAXI

El mercat d'estiu impulsat per Grup Ítaca que l'any passat va debutar al polígon manresà d'Els Trullols, torna enguany amb una extensa i variada oferta de propostes lúdiques i culturals

L'Ítaca Market tornarà a obrir portes el divendres 6 de maig
L'Ítaca Market tornarà a obrir portes el divendres 6 de maig | AFT
28 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:37h
Després d'una primera edició d'èxit total, l'Ítaca Market torna al polígon Els Trullols per amenitzar les nits d'estiu manresanes amb música, artesania, gastronomia i lleure infantil. Impulsat per Grup Ítaca, aquest mercat estiuenc que va néixer amb la voluntat d'oferir un espai d'oci i gaudi a l'aire lliure (recordem que durant les vacances de l'any passat, les restriccions pandèmiques eren força severes), va aplegar centenars de persones les tardes i vespres de divendres, dissabte i diumenge; persones no només de Manresa i el Bages, sinó també de la resta de la Catalunya Central. El format de la iniciativa era simple: taules i cadires distribuïdes al llarg de 3.000 metres quadrats d'espai. A banda, un escenari i diverses food trucks per poder menjar i beure. Tot plegat rematat amb una zona de parades on diversos artesans exposaven i venien els seus productes.

Programació estable de música en directe
"Gratament sorpresos" per la resposta ciutadana de la proposta, els de Grup Ítaca han volgut repetir l'experiència i fer-la, enguany, encara més gran. En aquest sentit, els impulsors asseguren a NacióManresa que la segona edició del mercat comptarà amb una programació estable de música en directe protagonitzada tant per cantautors i bandes com també per discjòqueis. Totes les propostes, assenyalen, seran gratuïtes.

Una de les actuacions més sonades que acollirà l'Ítaca Market tindrà lloc el dissabte 14 de maig i anirà a càrrec de Músics de carrer, la banda oficial de tribut al grup Txarango, que oferirà un espectacle de noranta minuts amb la selecció de les millors cançons dels quatre discos del grup liderat per Alguer Miquel. Aixi mateix, també passaran per l'escenari del polígon Els Trullols formacions locals de versions com Star3, Ares o Zàping.

Food trucks, parades i una zona per a infants
Seguint en la línia de l'any passat, aquesta segona edició de l'Ítaca Market tindrà un horari de sis de la tarda a una de la matinada i comptarà amb una variada oferta de food trucks que satisfaran totes les predileccions gastronòmiques: hamburgueses, menjar japonès, pizzes, pokebowls... Fins i tot n'hi haurà una especialitzada en dolços i cafès. 

Pel que fa a la part comercial, no cada dia de mercat hi haurà paradistes: dependrà de la demanda que els impulsors rebin de les artesanes i artesans. En aquest sentit, Grup Ítaca fa una crida a tots aquells petits negocis que vulguin donar-se a conèixer, que es posin en contacte amb ells a través de les seves xarxes socials. 

Finalment, enguany també s'ha decidit potenciar l'anomenada Zona Kids; un espai que "incorporarà activitats d'entreteniment a l'aire lliure per a tots els públics", especialment el familiar.

L'arrencada, de blanc-i-vermell
La nova temporada de l'Ítaca Market arrencarà el proper divendres 6 de maig i ho farà vestida de blanc-i-vermell i amb el bàsquet com a pal de paller. I és que justament aquell dia, a les nou del vespre, a Bilbao, la plantilla del BAXI Manresa es jugarà arribar a la final de la Final Four de la Champions. Per animar l'equip local (que s'enfrontarà al MHP Riesen Ludwigsburg) i per contribuir a fer pinya entre les aficionades i aficionats que no es puguin desplaçar fins la capital basca, Grup Ítaca instal·larà una pantalla gegant per veure el partit.