L'arquitecte de les Olimpíades 92 diu que Manresa ha d'exercir un paper de centralitat regional

Josep Acebillo ha protagonitzat la primera conferència del cicle Parlem de la nova mobilitat, organitzat per Fundació Montepio

Conferència de Josep Acebillo a Manresa, aquest dimecres
Conferència de Josep Acebillo a Manresa, aquest dimecres | Montepio
Redacció
28 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:44h
Josep Acebillo, arquitecte de la Barcelona olímpica, creu que Manresa hauria d'exercir un paper de centralitat que actualment no té. I en aquesta centralitat la mobilitat hi té un paper cabdal. Acebillo ha criticat que el tren trigui el mateix temps que fa un segle en arribar fins a Barcelona i que la ciutat no tingui connexions ràpides i eficients amb altres ciutats de la Catalunya Central com Vic o Solsona. "Això és el que hem de superar", ha dit, "i només ho podrem fer a base d'infraestructures de mobilitat".

La conferència de Josep Acebillo ha inaugurat el cicle Parlem de la nova mobilitat, organitzat per la nova Fundació Montepio amb l'objectiu d'obrir espais de debat al voltant de temes d'actualitat relacionats amb la mobilitat, les infraestructures, el transport o l'urbanisme.

Acebillo ha exposat la seva visió sobre com ha de ser la mobilitat actual que, segons ell, ha de donar resposta a les necessitats de la "nova economia neoterciària", basada en el coneixement, la tecnologia i la creativitat i ha afegit que "les necessitats de mobilitat són diferents de les de l'època industrial".

Davant del debat entre mobilitat i sostenibilitat, Acebillo ha afirmat que "no és admissible contraposar l'ecologia amb l'economia. El que s'ha de fer no és treure cotxes, sinó afavorir aquells que menys contaminen".

El cicle Parlem de la nova mobilitat continuarà el proper dia 8 de juny amb una xerrada a Berga, a càrrec d'Andreu Esquius, enginyer expert en planificació de mobilitat.