La restauració de la Torre dels Soldats d'Avinyó es presentarà dissabte en un llibre

És una obra monogràfica de la Diputació que recull les tasques de consolidació i d'adequació de la Torre que s'han portat a terme per a poder ser visitada

La Torre dels Soldats d'Avinyó
La Torre dels Soldats d'Avinyó | AjAvny
Redacció
28 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:45h
Després de les tasques de consolidació i d'adequació de la Torre dels Soldats d'Avinyó per a ser visitada, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona ha editat un opuscle de 30 pàgines sobre la restauració de la Torre.

És una obra monogràfica que recull aspectes com la descripció del conjunt arquitectònic, la xarxa militar de telegrafia òptica, les circumstàncies històriques de la construcció la torre i de l'elecció de l'emplaçament on havia d'anar, les recerques arqueològiques, les tasques de consolidació del conjunt, la museïtzació i la relació dels avinyonesos amb la Torre dels Soldats.

El proper dissabte 30 d'abril, a les 12 del migdia, la sala de plens de l'Ajuntament d'Avinyó acollirà l'acte de presentació del llibre. En l'acte hi participaran els seus autors, José Luís Sanz, cap del Servei de Patrimoni Arquitectònics Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona; Javier Fierro, arqueòleg del SPAL, i Estefania Martín, arquitecta col·laboradora del SPAL.

La Torre dels Soldats d'Avinyó és un dels principals referents de la història de la telegrafia òptica a Catalunya.