El coratge del BAXI Manresa no serveix per tombar el Coosur Betis (96-102)

Els jugadors locals han concedit cistelles massa fàcils en diverses fases del partit

La lluita del BAXI Manresa no ha tingut el premi de la victòria
La lluita del BAXI Manresa no ha tingut el premi de la victòria | Manel Mas
27 d'abril del 2022
Actualitzat el 28 d'abril a les 0:10h
El BAXI Manresa ha lluitat com sempre però aquesta vegada no ha estat suficient. Un equip que juga sense cap base natural i que, per tant, té una rotació més curta, ha lluitat de tu a tu amb un Coosur Betis que arriba al tram decisiu en el seu millor moment. Els verd-i-blancs han anat per davant més minuts que no pas els bagencs. Tot i això, s'ha arribat als darrers minuts amb la incertesa de qui s'enduria la victòria. Al tram final, els visitants han estat més encertats i s'han endut una victòria que els acosta a la salvació i que allunya el BAXI Manresa de l'opció de tenir el factor pista al play-off

Per part del BAXI Manresa han començat el partit Toni Naspler, Joe Thomasson, Juan Pablo Vaulet, Chima Moneke i Ismael Bako. El Coosur Betis ho ha fet amb Shannon Evans, B.J. Johnson III, Dairis Bertrans, Vitto Brown i Anzejs Pasecniks. El partit ha començat amb un ritme baix i sense un dominador clar (4-4, minut 3). Un triple de Vaulet feia vibrar el Nou Congost mentre que una personal de Moneke propiciava les primeres protestes. Era la segona personal del nigerià quan encara no es portaven quatre minuts de joc. La iniciativa corresponia al BAXI Manresa fins que els jugadors interiors del Coosur Betis han començat a dominar la situació. Pasecniks i Brown han fet mal, sobretot en atac. La situació per als bagencs ha empitjorat quan el conjunt verd-i-blanc ha començat a sumar de tres en tres (13-21, minut 9). Un triple de Naspler semblava que podia fer reaccionar a l'equip local. Però Brown responia amb la mateixa moneda. El nord-americà ha fet un primer quart excel·lent i ha acabat amb nou punts. Un menys, vuit, eren els que tenia d'avantatge l'equip de Luis Casimiro a l'acabar el primer quart (18-26).

La renda visitant s'ha consolidat als primers minuts del segon període. Naspler oferia mostres de valentia amb una entrada a cistella. Moneke també sumava amb l'objectiu d'intentar capgirar el partit. Malgrat dominar sense massa problemes, Luis Casimiro demanava temps mort (26-31, minut 13). Aquests seixanta segons han estat seguits per cinc triples consecutius entre els dos equips. Dos de Rafa Martínez i un de Marcis Steinsberg pel BAXI Manresa i dos de Dairis Bertans pel Coosur Betis. Sis punts seguits de Bako situaven el 41-42 al marcador amb encara dos minuts per arribat al descans. El BAXI Manresa ha tingut diverses ocasions per posar-se al capdavant. No les ha aprofitat i Pedro Martínez ha demanat temps mort. Els andalusos han acabat millor la primera part i han marxat els vestidors amb la mateixa renda que tenien al final del primer quart (43-51).

Els deu punts de diferència han arribat només començar la segona part. Un parcial de 5-0 a favor del BAXI Manresa acostava posicions. Brown s'encarregava de refredar la reacció manresana amb un nou triple al seu compte particular. Però Moneke volia que el seu equip arribés amb opcions de victòria fins al final. Sis punts gairebé seguits de l'ala-pivot i una assistència per al triple de Thomasson situaven el 55-56 al marcador. Una cistella d'Evans era rebatuda per un nou llançament de tres de Thomasson per situar l'empat a 58 (minut 25). El partit ha entrat en una dinàmica d'empats. Fins a tres de seguits se n'han registrat. Una contra culminada per Elias Valtonen donava el primer avantatge al BAXI Manresa des de mitjans del primer quart. Els locals han gaudit de fins a quatre punts al seu favor. El Coosur Betis ha revertit la situació per encarar el darrer període amb un mínim avantatge (69-70).

Rafa Martínez aconseguia un 2+1 per llançar un clar missatge a un rival que tampoc pensava claudicar. Ara la dinàmica era l'alternança al marcador amb avantatges molt curts ja fos per un o per l'altre. Una possible personal sobre Steinsberg ha acabat amb una tècnica a Pedro Martínez i l'enfadada del Nou Congost. Luke Maye ha aparegut en un moment que el seu equip més el necessitava. A l'altre cantó, Eulis Báez sumava cinc punts que feien molt mal. Amb 87-91 al marcador, Rafa Martínez transformava només un tir lliure. BJ Johnson gairebé sentenciava el partit. Moneke donava un bri d'esperança. Aleksander Cvetkovic es mostrava segur des del tir lliure. Maye hi afegia emoció amb un nou triple convertit. Evans tampoc fallava des del punt de personal. Un tossut Thomasson no es resignava i també anotava de tres. Rafa Martínez cometia una personal a la desesperada i era sancionat amb una antiesportiva que Evans tampoc ha desaprofitat. Ha estat una sentència que Báez ha acabat de certificar. 96-102 i fi d'una ratxa de més de cent dies sense perdre com a local

Incidències: Benjamín Jiménez, Francisco Araña i Yasmina Alcaraz han arbitrat el partit. Han eliminat Chima Moneke i Dairis Bertrans. Ha estat el primer partit en què la mascareta no era obligatòria des del mes de març de 2020. Curiosament, el darrer partit sense mascareta va ser també contra el Betis.