Òmnium Bages - Moianès projectarà els dotze treballs de l'alumnat de les dues comarques a la Mostra Sambori

El conjunt de treballs presentat passarà a la Mostra Catalunya, que es farà el mes de maig a Barcelona

La Mostra Sambori es projectarà a l'Auditori de la Plana de l'Om
La Mostra Sambori es projectarà a l'Auditori de la Plana de l'Om | AjM
Redacció
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 20:33h
El proper divendres a les 7 de la tarda, es farà la 1a Mostra Sambori a l'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa, on es projectaran les creacions audiovisuals elaborades per alumnes de primària, secundària i cicles formatius de centres educatius del Bages i el Moianès.

En aquest primer certamen del Sambori renovat, Òmnium Bages-Moianès ha rebut dotze propostes de vuit centres educatius diferents. L'elaboració d'un mural sobre el bosc i els bolets, el muntatge d'una representació d'Els Pastorets, o un homenatge a Mata-Hari, són alguns dels temes dels vídeos que protagonitzaran aquesta Mostra Sambori.

Tots els vídeos rebuts es podran veure posteriorment al canal de Youtube d'Òmnium Bages-Moianès i, d'acord amb les bases de la Mostra, el conjunt de treballs presentat passarà a la Mostra Catalunya, que es farà el mes de maig a Barcelona, amb una gran festa de trobada amb els nois i les noies participants, a la qual també es convida el professorat, les famílies, els amics. En aquest acte, en què hi haurà activitats, tallers i actuacions, es farà pública la selecció de les obres més representatives de tot el territori.

Un Sambori reinventat
Després de 15 anys de trajectòria, enguany el Sambori Òmnium ha fet un pas endavant per adaptar-se a les noves realitats i als nous reptes que tenim com a societat. Aquest curs 2021-2022, el projecte s'ha convertit en la Mostra Sambori Òmnium, un impuls a la cultura com a eina de transformació social, i una base sobre la qual treballar de forma conjunta i transversal per al desenvolupament de totes les oportunitats educatives.

La Mostra Sambori obre el focus creatiu i amplia el ventall a tot tipus de manifestació cultural o artística, bé sigui de caràcter literari, teatral, musical... A diferència de les edicions anteriors del Premi Sambori, en què només es tenia en compte la creació literària, a partir d'aquest any les propostes han estat presentades en format audiovisual i l'autoria, abans individual, passa a ser col·lectiva (amb un mínim de quatre alumnes per projecte). Amb la Mostra Sambori es pretén fomentar la participació del conjunt d'infants i joves d'arreu del país, tot estimulant les habilitats pròpies de cadascú, en el marc d'un projecte desenvolupat col·lectivament.