El 81% de les pimes del Bages presenta dificultats per cobrir llocs de treball

Pimec aborda en un acte els reptes formatius al territori amb l'objectiu d’adaptar les competències professionals als requeriments del mercat de treball

La jornada sobre l'FP Dual de Pimec s'ha celebrat a l'escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet
La jornada sobre l'FP Dual de Pimec s'ha celebrat a l'escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet | Pimec
Redacció
27 d'abril del 2022
Actualitzat el 28 d'abril a les 11:13h
Pimec ha constatat aquest dimecres que el 81% de les pimes del Bages presenta dificultats per cobrir llocs de treball. Així ho demostra l'estudi sobre les necessitats de Formació Professional al Bages de la patronal, presentat al llarg d'un acte que ha tingut lloc a l'escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet sota el títol L'FP Dual, vital per seguir creixent, en la que s'han abordat els reptes de la Formació Professional al Bages i com la modalitat Dual pot contribuir a adaptar els coneixements i les competències professionals de les persones als requeriments del mercat de treball local.

Entre altres qüestions, el document indica que més d'un 70% de les empreses locals tenen problemes per cobrir vacants a les seves àrees de producció. D'altra banda, la majoria de pimes, un 71,5%, considera que la transformació digital repercutirà molt o força en les necessitats de formació del seu sector.

Al llarg de la trobada, la directora de l'Àrea de Treball de Pimec, Sílvia Miró, ha assegurat que "a les pimes els preocupa l'FP, per la manca de professionals i perquè troben a faltar una oferta formativa més ajustada a les necessitats del territori. Per això, a Pimec treballem per identificar aquestes necessitats i demandes de les pimes del territori amb l'objectiu d'adaptar l'oferta formativa i aconseguir les millors estratègies formatives". 

A més, Miró ha evidenciat davant els assistents a la trobada que la qualificació de les persones és una palanca per l'impuls del talent, reduint la permanència de les persones a l'atur i les dificultats de les empreses per reclutar persones treballadores, tenint en compte les característiques pròpies del teixit productiu del Bages i ajustant l'oferta formativa a les demandes de les empreses i als requeriments del mercat de treball local. Així mateix, ha anunciat una nova jornada a Vic el proper dia 16 de maig, i ha confirmat que el II Congrés de l'FP de Catalunya se celebrarà el dia 1 de juny.

L'esdeveniment també ha comptat amb les intervencions inicials d'Adriana Delgado, alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, i Cristina Fabregat, consellera de l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages. També hi ha participat Miquel Carrión, subdirector general de l'Àrea d'Ocupació Juvenil i Qualificació Professional del SOC, i Daniel Mauriz, director de l'Escola Montserrat, exposant la modalitat d'FP Dual. 

També s'ha portat a terme una taula rodona sobre l'FP Dual al territori amb testimonis d'empreses de diferents sectors que han compartit les seves experiències amb Ariadna Rectoret, directora del Consorci de la Formació Contínua de Catalunya.

Finalment, la cloenda de l'acte ha anat a càrrec de Juan José Torres, director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), i Fabian Mohedano, president de l'Agència FPCat.