El nombre d'ingressats amb Covid als hospitals de Manresa passa de 6 a 30 en dues setmanes

Des d'Althaia avisen, però, que l'afectació hospitalària "és baixa" i que una part dels positius es troben ingressats per causes alienes al virus

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Àlex Marín
26 d'abril del 2022
Actualitzat el 27 d'abril a la 13:40h
En nombre d'ingressats amb Covid als hospitals de Manresa ha passat dels 6 que hi havia el dimarts 12 d'abril, als 30 que hi ha aquest dimarts, dia 26, 14 a l'hospital de Sant Joan de Déu i 16 al de Sant Andreu. O sigui, en total, el nombre d'ingressats amb Covid s'ha multiplicat per cinc en dues setmanes.

Tot i aquest important creixement, Althaia ha explicat a NacióManresa que l'afectació hospitalària per la Covid "és baixa". Fins i tot, a Sant Joan de Déu ja van desarticular les unitats específiques d'aïllament per a pacients amb Covid, i ara els malalts que són positius s'aïllen igualment, "però en una habitació convencional".

A Manresa fa més de tres setmanes que cap pacient amb Covid no ha passat per l'UCI, recorden, i adverteixen, que una part dels positius han ingressat per altres patologies "i, quan els hem fet el test d'accés, han donat positiu per Covid sense que no hagin tingut símptomes de la malaltia". El nombre d'ingressos diaris de pacients amb Covid "ha baixat considerablement", però també és cert que "les estances hospitalàries són més prolongades perquè són perfils més fràgils o amb patologies prèvies de base".

Durant aquesta última setmana, ha mort un pacient amb Covid a l'hospital de Sant Andreu.