Es trenca el preacord amb Educació i l'Escola Diocesana de Navàs continuarà sent concertada

El Departament no volia incloure el Col·legi Sant Josep en l'operació, i la Fundació no ho ha acceptat

L'Escola Diocesana de Navàs continuarà essent concertada
L'Escola Diocesana de Navàs continuarà essent concertada | GSV
26 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:53h
El Departament d'Educació de la Generalitat i la Fundació Privada de l'Escola Diocesana de Navàs han trencat el preacord al qual havien arribat a principis del 2021 per integrar a la xarxa pública a partir del curs 2022-23 el Col·legi Sant Josep i l'Escola Diocesana, dos centres concertats d'aquesta localitat, segons ha anunciat l'Ajuntament. El preacord implicava també que tota l'oferta d'educació postobligatòria així com de formació no reglada passava a ser també una oferta pública per reforçar la que ja existeix a la comarca.

Davant de la demanda de la Fundació, el Departament va fer una contraproposta, en què acceptava la integració de l'Escola Diocesana, però no la del Col·legi Sant Josep. Amb aquesta proposta, el Patronat de la Fundació Privada ha decidit que no l'ha acceptava i, per tant, Educació ha tancat aquesta possibilitat i torna a obrir la de l'ampliació del l'Institut-Escola Sant Jordi o bé la construcció d'un nou institut en previsió a albergar estudis postobligatoris.

L'Ajuntament de Navàs ha convocat una reunió oberta a la ciutadania per al proper dimecres, 27 d'abril, a les 7 de la tarda, al Casal Sant Genís. En aquesta el govern municipal exposarà tots els fets cronològics fins arribar a aquí i una visió del futur.