El Servei Educatiu del Kursaal recupera els projectes adreçats a centres educatius, amb 3.800 alumnes inscrits

Entre aquest 27 d'abril i el 29 de maig es representaran a la sala gran del teatre els muntatges de Rexics, Cantaxics, Cantània, Fem Òpera! i Fem Dansa!

Presentació de la recuperació dels projectes del Servei Educatiu del Kursaal
Presentació de la recuperació dels projectes del Servei Educatiu del Kursaal | MEES
Redacció
25 d'abril del 2022
Actualitzat a les 21:58h
El Servei Educatiu del Kursaal ha recuperat aquest curs 2021/2022 tota l'activitat -després de dos anys d'aturada- amb la participació de 3.800 alumnes procedents de Manresa i diverses poblacions de la Catalunya Central. Entre el 27 d'abril i el 29 de maig es duran a terme a la sala gran del Kursaal les representacions dels cinc projectes que es portaven a terme fins el 2019 (Rexics, Cantaxics a les Escoles, Cantània, Fem Òpera! i Fem Dansa!) que s'ofereixen, respectivament, a alumnes de P2, cicle inicial de Primària, cicle superior de Primària, 1r i 2n d'ESO, 3r i 4t d'ESO. 

El primer projecte que pujarà a l'escenari de la sala gran serà el Fem Dansa! amb l'espectacle Mapadeball que es representarà aquest proper dimecres i dijous 27 i 28 d'abril a les 7 de la tarda amb alumnes de 3r i 4t d'ESO. Aquest projecte, organitzat conjuntament amb el Mercat de les Flors de Barcelona, té com a objectiu principal la participació en un espectacle de dansa contemporània i moviment, formant part del cos de dansa. Participen en aquesta edició del Fem Dansa! nou centres educatius amb un total de 319 alumnes. 

Del 3 al 6 del maig a les 7 de la tarda serà el torn dels alumnes de cicle inicial de Primària (1r o 2n) amb el projecte Cantaxics a les escoles en quatre sessions en les quals es representarà la cantata produïda per l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM) El nen enamorat de la lluna, amb música de Xevi Matamala i text de Manel Justicia. Un total de 962 alumnes de 26 centres educatius formaran part del cor d'una cantata a la sala gran del Kursaal conjuntament amb altres escoles i música en directe. 

Després serà el torn del projecte Fem Òpera!, adreçat a alumnes de 1r i 2n d'ESO, que es representarà a la sala gran del Kursaal en quatre sessions, del 10 al 13 de maig a les 7 de la tarda. Com a novetat d'enguany, en lloc de representar una òpera infantil fent de cor d'escena, l'alumnat s'endinsarà en el món dels musicals amb la representació del muntatge De l'òpera al musical, amb dramatúrgia i lletres de David Pintó i Sílvia Sanfeliu i arranjaments d'Óscar Peñarroya. Amb aquest canvi es busca aconseguir un resultat més atractiu per als joves sense deixar la música d'òpera, que ha estat inspiració i base de molts musicals. Un total d'11 centres educatius amb 656 alumnes participen en aquest projecte. 

La setmana del 16 al 20 de maig la sala gran acollirà les representacions de Cantània amb la interpretació per part d'alumnes del cicle superior de Primària (4t i 5è) de la cantata Clara - L'art per dins amb composició musical de Josep M. Guix i amb lletra de Jordi Llavina i Marc Donat. És un projecte que s'organitza conjuntament amb l'Auditori de Barcelona i que en aquesta ocasió comptarà amb les veus de 1.615 alumnes de 44 centres educatius. 

Finalment, el diumenge 29 de maig pujaran dalt de l'escenari del Kursaal l'alumnat d'Educació infantil amb el projecte Rexics i la representació de Bada Botó!, un espectacle de producció pròpia, ja representat en altres edicions, i encarregat expressament per al projecte a un equip de músics i pedagogs musicals, coordinats per Anna Vega i Marta Canellas (pedagogues musicals especialitzades en músiques per a nadons). En l'edició d'aquest any participen en el projecte 234 alumnes de 16 centres educatius. 

El Servei educatiu del Kursaal
Cal recordar que el Kursaal, com a equipament públic, ofereix a les escoles de la Catalunya Central projectes educatius que permeten als infants i joves treballar el seu esperit més creatiu, el treball en equip i el creixement personal a través de la cultura.

Projectes del Servei Educatiu del Kursaal
- Rexics: adreçat a nens i nenes d'Educació infantil 2 anys
- Cantaxics a les escoles: adreçat a alumnes de cicle inicial de Primària
- Cantània: adreçat a alumnes de cicle mitjà i superior de Primària 
- Fem Òpera!: adreçat a alumnes de 1r i 2n d'ESO
- Fem Dansa!: adreçat a alumnes de 3r i 4t d'ESO

Més de 25.000 alumnes han gaudit els darrers 10 anys del Servei Educatiu del Kursaal, pertanyents a més de 80 escoles diferents. Any rere any augmenten les inscripcions als diferents projectes per parts de les escoles. 

Projectes i funcions
Fem Dansa!: Mapadeball
Dimecres, 27 d'abril - 19 h
Dijous, 28 d'abril - 19 h

Cantaxics a les escoles: El nen enamorat de la Lluna
Dimarts, 3 de maig - 19 h
Dimecres, 4 de maig - 19 h
Dijous, 5 de maig - 19 h
Divendres, 6 de maig - 19 h

Fem Òpera!: De l'òpera al musical
Dimarts, 10 de maig - 19 h
Dimecres, 11 de maig - 19 h
Dijous, 12 de maig - 19 h
Divendres, 13 de maig - 19 h

Cantània: Clara - L'art per dins
Dilluns, 16 de maig - 19 h
Dimarts, 17 de maig - 19 h
Dimecres,18 de maig - 19 h
Dijous, 19 de maig - 17h i 20:30 h
Divendres, 20 de maig - 17h i 20.30 h

Rexics: Bada Botó!
Diumenge, 29 de maig - 10.30 i 12.30h