Súria inicia la celebració del Dia Internacional de la Dona

Redacció
07 de març del 2010
576_1267998264Foto_3_(2)
576_1267998264Foto_3_(2) | Ajuntament Súria

Lectura del manifest del Dia de la Dona davant l'Ajuntament de Súria. Ajuntament Súria

Súria ha iniciat avui, diumenge, la celebració del Dia Internacional de la Dona amb la lectura d'un manifest davant de la Casa de la Vila i una caminada popular al cim de Sant Salvador, actes que han tingut la participació d'una setantena de persones. La resta del programa es concentrarà entre dilluns i divendres d'aquesta setmana vinent, amb xerrades, un taller, un cinema-fòrum i el tercer Berenar Intercultural de Súria.

El manifest, elaborat per la Diputació de Barcelona i la Federació de Municipis de Catalunya, porta com a lema "100 anys fent possible la igualtat". En el text s'indica que en l'actual context de crisi econòmica, que afecta les dones d'una manera molt intensa, "és molt important seguir treballant per la igualtat de dones i homes i seguir reivindicant la seva presència en tots els espais de la vida".

Enguany es compleixen 100 anys des que la feminista alemanya Clara Zetkin va proposar la celebració del Dia Internacional de la Dona. En el manifest s'assenyala que durant aquest temps "s'han aconseguit veritables avenços per a les nostres societats que, en la mesura que esdevenen més igualitàries, són també més democràtiques i justes".

Malgrat això, també es recorda que "són encara molts, i molt importants, els reptes que ens queden per assolir" en àmbits com el món laboral i l'espai privat. El manifest recorda que les dones continuen sent un col·lectiu especialment vulnerable com a víctimes de la violència i dels abusos sexuals arreu del món.

La caminada fins al cim de Sant Salvador formava part de la campanya de sensibilització llançada pel Consell Comarcal del Bages, dins de la Marxa mundial de dones per eliminar la pobresa i la violència cap a les dones. Els participants han rebut un llaç solidari com a símbol del Dia Internacional de la Dona, que enguany se celebra sobra el lema "Per a la igualtat, per a la plena ciutadania".

També ha estat col·locat un llaç blanc al balcó principal de la Casa de la Vila com a mostra d'adhesió a la celebració. El programa del Dia Internacional de la Dona ha estat organitzat per l'Ajuntament de Súria, amb la col·laboració del Casal de la Dona, l'Institut Català de les Dones i la Diputació de Barcelona.

Entre dilluns i divendres vinents es faran els actes següents:

Dilluns, 8 de març
  • · Xerrada-col·loqui. "Fins on pot arribar la paraula amor". Acte conduït per Aurora Sánchez, especialista en reflexologia. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila. Hora: 18.00 h.
Dimarts, 9 de març
  • Cinema-fòrum. "El principio de Arquímedes". Acte conduït per Marissi Valverde, mestra especialitzada en gestió emocional. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila. Hora: 20.30 h.
Dimecres, 10 de març
  • Taller. Elaboració d'un mosaic que formarà part del gran mosaic de la 3a Trobada d'Associacions de Dones del Bages, que tindrà lloc el 17 d'abril. Lloc: Biblioteca Pública. Hora: 16.30 h.
Dijous, 11 de març
  • Xerrada. "Dona i salut, espais de participació". Acte conduït per la psicòloga Clàudia Truzzoli. Lloc: aula del Casal de la Dona. Hora: 16.15 h.
Divendres, 12 de març
  • · Tercer Berenar Intercultural. Acte que presenta les diferents cultures gastronòmiques dels alumnes de l'Escola Municipal d'Adults de Súria. Lloc: aula de tai-txi de l'edifici municipal del carrer d'Ernest Solvay, número 15, primera planta. Hora: 17.00 h.

Els participants a la pujada al cim de Sant Salvador. Ajuntament Súria
Arxivat a