Renfe elimina els sis semi-directes de l'R4 que acostaven Manresa i Barcelona a menys d'una hora

Rodalies estrena nous horaris que allunyen encara més la capital del Bages de l'àrea metropolitana

Una usuària de Renfe es dirigeix a agafar el tren a l'estació de Manresa
Una usuària de Renfe es dirigeix a agafar el tren a l'estació de Manresa | Estefania Escolà
24 d'abril del 2022
Actualitzat a les 22:50h
La línia R4 de Rodalies de Renfe ha estrenat aquest cap de setmana nous horaris que signifiquen l'eliminació dels sis trens semi-directes -tres per sentit- que permetien fer el trajecte Manresa - Barcelona Sant Andreu Arenal en menys d'una hora en dies feiners. El canvi d'horari entra en el marc de canvis per poder realitzar unes obres que afectaran, també, l'R1 i l'R8 i que estan pressupostades en 471 milions d'euros, però que, en principi, només havia d'afectar la freqüència dels combois a partir de Terrassa, segons havia anunciat Rodalies.

Així, els combois que sortien de la capital del Bages a les 6.31h, a les 14.26h i a les 17.42h, o que hi arribaven a les 13.02h, a les 16.14h i a les 19.22h, i que feien el recorregut fins o des de l'estació barcelonina de Sant Andreu Arenal en 58 o 59 minuts desapareixen amb els nous horaris.

Els trens que faran aquest recorregut amb menys temps a partir d'ara seran els que només s'estalviïn les estacions entre Sant Vicenç de Castellet i Terrassa que arribaran a o des de Sant Andreu Arenal en 1 hora i 4 minuts. La gran majoria, però, s'aturaran també a estacions com Torreblanca o Sant Miquel de Gonteres, entre altres, i faran el trajecte en 1 hora i 8 o 9 minuts.

Aquests no són els únics canvis importants en els nous horaris a la línia R4. Sempre parlant de dies feiners, el primer comboi que sortirà de Manresa a partir d'ara ho farà 5 minuts més tard que abans (5.57h contra 5.52h), tot i que el primer tren que sortirà de Barcelona en direcció a Manresa ho farà substancialment més d'hora. Abans sortia de Plaça Catalunya a les 6.18h i ara ho farà a les 5.33h.

També els últims trens guanyen minuts amb el nou horari. L'últim tren que sortia de Manresa en direcció cap a Barcelona ho feia a les 21.55h i ara ho farà a les 22.01h, i l'últim tren que sortia de Plaça Catalunya cap a Manresa, abans ho feia a les 22.26h i a partir d'ara ho farà a les 22.33h.

Pel que fa a número total de trajectes, el nou horari guanya un comboi de sortida des de Manresa. En total sortiran 38 trens des de Manresa i també n'arribaran 38.