La Cova de Manresa tindrà una missa polifònica aquest diumenge

Corresponent al segon Diumenge de Pasqua a càrrec del Cor Lerània que interpretarà la "Missa a 4 voci" del compositor cremonès Claudio Monteverdi

El Santuari de la Cova acollirà una nova missa polifònica
El Santuari de la Cova acollirà una nova missa polifònica | Andreu Cano
Redacció
23 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:04h
Aquest diumenge, 24 d'abril març, a les 12 del migdia, se celebrarà la missa corresponent al segon Diumenge de Pasqua a l'església del Santuari de la Cova de Manresa amb la participació del Cor Lerània que dirigeix el navarclí Jordi Noguera per interpretar, en el transcurs de la celebració litúrgica, la Missa a 4 voci (1650) del compositor cremonès Claudio Monteverdi (1567-1643), considerat un dels més importants creadors del primer barroc musical.

Amb la interpretació d'aquesta missa monteverdiana es prossegueix amb el cicle de Misses polifòniques integrat en el projecte litúrgico-musical iniciat amb motiu de l'Any Jubilar - Manresa 2022 i amb el que es vol donar una nova dimensió a la celebració eucarística incorporant-hi un seguit de composicions del gènere de la missa que, òbviament, els seus compositors van compondre per aquesta finalitat litúrgica. 

Amb l'objectiu de donar a conèixer una mica millor la finalitat i objectius d'aquest projecte litúrgico-musical iniciat amb motiu de l'Any Jubilar - Manresa 2022 i amb el que es vol donar una nova dimensió a la celebració eucarística incorporant-hi un seguit de composicions del gènere de la missa, a la mateixa església, a partir d'1/4 de 12 del migdia, tindrà lloc un assaig obert amb comentaris a a càrrec d'un membre de la comunitat de jesuïtes de Manresa, del musicòleg Oriol Pérez i Treviño i del mateix Jordi Noguera per exposar el sentit i construcció de la secció del Sanctus-Benedictus de la Missa. 

El cor Lerània fonamenta el seu treball a partir d'una valuosa flexibilitat i imaginació a l’hora d'abordar la música de cambra. Els seus objectius són l’exigència tècnica i interpretativa i l’expressió fresca i directa per tal d’aconseguir la màxima comunicació i fer viure la música intensament a tots els públics. Amb aquest objectiu, el cor defuig lectures superficials o urgents, buscant sempre la màxima frescor, espontaneïtat i intensitat en les obres.

El repertori que treballa el cor va del Renaixement als nostres dies: de Janequin, Lassus i Victoria fins a Kodály, Schönberg o Gasull, passant per Brudieu, Monteverdi, Gesualdo, Bach, Cererols, Haydn, Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Brahms, Debussy, Britten, Fauré, Orff, Oltra, Casals, Toldrà, Taltabull, etc.