Vint empreses buscaran nous professionals a la Fira de l'Ocupació del Bages de dijous vinent

Se celebrarà al Museu de la Tècnica de Manresa de 9 a 2 del migdia i de 3 a 5 de la tarda

Dijous es tornarà a celebrar la Fira de l'Ocupació a Manresa
Dijous es tornarà a celebrar la Fira de l'Ocupació a Manresa | Cambra
Redacció
22 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:31h
Vint empreses buscaran nous professionals per als seus equips a la cinquena edició de la Fira de l'Ocupació del Bages, que se celebrarà el proper dijous 28 d'abril al Museu de la Tècnica de Manresa. La fira és un punt de trobada entre persones que busquen feina i empreses que necessiten ampliar plantilla, amb el focus especialment posat en els joves menors de 30 anys, un dels grups que registra uns índexs d'atur més elevats. Està impulsada per la Cambra de Comerç de Manresa i l'Ajuntament de Manresa i és l'acte central de la Setmana de l'Ocupació que tindrà lloc durant tota la setmana vinent amb diferents activitats adreçades tant a les persones que busquen feina com als professionals de recursos humans de les empreses del territori.

A la Fira de l'Ocupació els assistents poden contactar directament amb els responsables de recursos humans de les empreses, presentar el seu currículum i conèixer les vacants que tenen i els perfils professionals que necessiten. Es tracta d'una molt bona oportunitat per a joves que s'introdueixen al mercat laboral però també per tots aquells que volen millorar o canviar de feina. Les quatre edicions que s'han fet fins ara han donat com a resultat diverses contractacions per part de les empreses als assistents a la fira.

De les empreses participants, més de la meitat ja va ser present en la darrera edició que es va celebrar el desembre del 2021 i d'altres ho han fet en d'altres edicions, el que demostra que la fira és una bona eina per reclutar talent. Les empreses són Ampans, Larsa (Montserrat), Fundació Althaia, Denso, Ausa, Oliva Torras, Deporvillage, Cots i Claret, Supermercats Llobet, Masats, Mafrica, el CAE, Montana Colors, Sant Andreu Salut, Carrefour, Gremi d'Electricitat, Fontaneria i Afins del Bages-Berguedà, Casa Mas, Engranajes Especiales, Vilà Vila i Sencor. A banda, també hi haurà estands de la Cambra de Comerç de Manresa, el Centre d'Iniciatives per l'Ocupació (CIO) i de l'Ajuntament de Manresa.

Revisió exprés de currículums
Totes les persones que vagin a la fira podran fer una revisió exprés del seu currículum amb professionals del CIO. La resta d'activitats paral·leles que tenen lloc coincidint amb la fira aquest any s'allargaran durant tota la setmana amb diferents propostes com tallers i xerrades. Des de la Cambra s'organitzarà, el dimarts 26, un taller adreçat a tècnics de Recursos Humans, on es donaran noves estratègies per a la gestió del talent. Les inscripcions poden fer-se a goviedo@cambramanresa.org.

Rècord d'assistència en la darrera edició
La darrera edició de la Fira de l'Ocupació del Bages es va fer el passat mes de desembre i va registrar un rècord d'assistència: més de 400 persones van buscar una oportunitat laboral entre les 18 empreses que hi eren presents. Aquesta va ser la primera vegada que la fira es va celebrar al Museu de la Tècnica, un emplaçament que es repetirà a la fira de la setmana vinent.

La Fira de l'Ocupació del Bages forma part de les accions que porta a terme la Cambra dins del programa PICE d'impuls de l'ocupació juvenil en el marc de la Garantia Juvenil i compta amb el suport del programa Bages TTT, que impulsen al territori l'Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages per promoure l'ocupació i la reactivació econòmica centrades en la cadena de valor de la mobilitat i la sostenibilitat a la indústria de l'automoció.

Dilluns comença la Setmana de l'Ocupació
La Fira de l'Ocupació serà l'acte central de la segona edició de la Setmana de l'Ocupació, que tindrà lloc del 25 al 29 d'abril. Durant la setmana, s'han organitzat una desena llarga de tallers i xerrades presencials per donar estratègies a les persones que busquen feina, amb la finalitat que les puguin posar en pràctica a la fira.

El programa també inclou conferències orientades a professionals de Recursos Humans i d'orientació laboral. Les activitats estan organitzades per l'Ajuntament de Manresa, a través del Centre d'Iniciatives per a l'Ocupació (CIO), Manresa Campus Universitari i la Cambra de Comerç de Manresa, amb la col·laboració d'una desena llarga d'entitats. Les inscripcions continuen obertes a través d'aquest enllaç.