El Kursaal acollirà dissabte la producció del Teatre Nacional de Catalunya «Mare de sucre»

Es tracta de la història d'una noia amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare i ha de confrontar-se amb la incomprensió de la seva comunitat

Repartiment de «Mare de sucre»
Repartiment de «Mare de sucre» | TNC
Redacció
21 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:37h
Aquest proper dissabte, Diada de Sant Jordi, a les 8 del vespre arriba al Kursaal la producció del Teatre Nacional de Catalunya i Escenaris Especials Mare de sucre de Clàudia Cedó. El muntatge, que compta amb l'actor bagenc Marc Buxaderas, reflexiona sobre el tracte que donem com a societat a les persones amb diversitat funcional.

La Cloe té vint-i-set anys, discapacitat intel·lectual i un desig dins les entranyes des de petita: ser mare. La incomprensió de la seva família, la fundació on viu i la seva comunitat la durà a una lluita pels seus drets sense precedents, a una rebel·lió maldestra contra una situació injusta que li ha pres el poder de decisió del seu propi cos.

S'enfrontarà a la llei dels homes per aconseguir el seu anhel, íntim i natural: quedar-se embarassada i tenir un fill. Però el viatge la farà dubtar d'ella mateixa. Seria ella una bona mare? Quina és la capacitat que ens converteix en bones mares i bons pares? Totes les persones amb discapacitat estan incapacitades per afrontar la maternitat?

Un espectacle amb repartiment inclusiu que es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya el maig de 2021 i que està interpretat per Andrea Álvarez, Marc Buxaderas, Mercè Méndez, Judith Pardàs, Maria Rodríguez, Teresa Urroz i Anna Barrachina

Les entrades per veure Mare de sucre tenen un preu de 22 euros (20 euros per a majors de 65 anys, 15 euros amb el carnet del Galliner i 6 euros menors de 30 anys) i es poden comprar a les taquilles del teatre Kursaal o per internet.