Ple Manresa

Fem Manresa defensarà una moció en suport al dret d'autodeterminació del poble sahrauí

Els anticapitalistes tornaran a preguntar al govern municipal pel dispensari del barri del Xup

per Redacció, 20 d'abril de 2022 a les 22:24 |
Manifestants a favor de l'autodeterminació del Sàhara Occidental en una protesta davant del consolat del Marroc en una imatge d'arxiu | ACN
Fem Manresa ha presentat una moció pel ple de l'Ajuntament d'aquest dijous, en suport al dret d'autodeterminació del poble sahrauí, després que el 18 de març passat el govern espanyol trenqués la seva posició neutral respecte el conflicte al Sàhara Occidental. La moció vol recollir el compromís del consistori amb la defensa del dret a l'autodeterminació del Sàhara Occidental, adherint-se a la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el poble sahrauí

Al mateix temps, la moció demana al govern de l'Estat que rectifiqui de forma immediata el seu posicionament favorable a un pla d'autonomia del Sàhara Occidental, que és contrari als drets del poble sahrauí, i que tingui una actitud proactiva favorable a la realització del referèndum d'autodeterminació del Sàhara Occidental. També s'insta al Parlament de Catalunya a que constitueixi l'Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara, ja que malgrat haver estat en funcionament les darreres legislatures, més d'un any després de l'inici de la XIII continua sense activar-se. 


D'altra banda, com ja va fer al ple de març, la candidatura municipalista tornarà a preguntar sobre la reobertura del dispensari del barri del Xup, després que el 23 desembre de 2021 s'aprovés una proposició amb el compromís del consistori de la seva reobertura. 

En aquesta ocasió es preguntarà pel resultat de la valoració tècnica de l'espai del dispensari, després que a l'anterior ple s'expliqués que s'havia anat a visitar l'espai per part dels tècnics de l'Ajuntament. També es preguntarà si la reunió prevista entre Ajuntament i la Fundació Althaia ja ha tingut lloc, i a quins acords s'ha arribat en cas de ser així; i si l'Ajuntament es compromet a assumir el cost de les obres de l'antic local del dispensari o en el seu cas comprar o arrendar un nou local per ubicar el dispensari.

 

Participació