Josep Cuní omple amb la seva experiència l'Auditori de la Plana de l'Om

El periodista ha participat en el cicle Pessics de Vida, en al marc de l'Any Maria Matilde Almendros

Marc Aloy ha lliurat a Josep Cuní una rèplica de «L'Acollida» de Ramon Oms
Marc Aloy ha lliurat a Josep Cuní una rèplica de «L'Acollida» de Ramon Oms | Canal Taronja
Redacció
20 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:51h
L'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa s'ha omplert aquest dimarts a la tarda per escoltar al periodista Josep Cuní, actual director del programa Aquí Cuní de Ser Catalunya. La conversa conduïda per la periodista de Ràdio Manresa i Canal Taronja TelevisióEli Pagán s'emmarcava en el cicle Pessics de Vida que organitzen Centre Cultural el Casino i la demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes. Un Pessics, però, especial ja que aquest acte estava inclòs en el programa de l'Any Maria Matilde Almendros que se celebra a Catalunya aquest 2022. 

Precisament, Josep Cuní, ha començat la conversa recordant la figura de Maria Matilde Almendros, quan van treballar junts, no a la ràdio, sinó fent la presentació, l'any 1982, de l'arribada del papa Joan Pau II a Catalunya

A Manresa, Cuní ha fet un recorregut per la seva trajectòria professional però també familiar, recordant els pares, que li van ensenyar, entre d'altres coses, que l'obligació era abans que la devoció, i a mirar de no fer mai el ridícul. Però també sobretot a esforçar-se al llarg de la vida.

El periodista, nascut a Tiana, ha parlat dels seus inicis a Ràdio Joventut, a Ràdio Terrassa o també a Ràdio Barcelona, a la Cadena SER. Ha parlat també del seu pas per Catalunya Ràdio, però també de la seva marxa als Estats Units, i de la tensa tornada a Catalunya. I ha explicat que molts no van entendre el seu pas a Com Radio i després a Ona Catalana.

Cuní també ha parlat del seu pas per la televisió, entre d'altres programes, conduint els Matins de TV3, i després del seu pas de la pública a la privada, a 8tv. Ha estat una conversa plena d'anècdotes i de vivències personals, com el seu viatge a Rússia per fer un documental. Un viatge, que li va servir per entendre molt millor per què molts ciutadans russos continuen donant suport a Vladimir Putin.

Al final de l'acte, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha lliurat a Josep Cuní una rèplica de l'escultura L'Acollida de Ramon Oms, amb motiu de l'Any Maria Matilde Almendros on s'ha emmarcat aquesta conversa del Pessics de Vida.