Els Mossos detenen dues persones per temptativa d'homicidi per l'incendi del carrer Sant Bartomeu

Un dels detinguts, que va patir cremades greus, va ruixar amb gasolina a un dels ocupants del pis i li va calar foc amb un encenedor

Actuació dels serveis d'emergències al bloc incendiat
Actuació dels serveis d'emergències al bloc incendiat | Pere Fontanals
Redacció
14 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:53h
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van detenir el passat dimarts, un home i una dona, de 21 i 30 anys, com a presumptes autors de l'incendi provocat al bloc d'habitatges del carrer Sant Bartomeu de Manresa. Els detinguts estan acusats d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i dun delicte d'incendi.

Tal i com va avançar NacióManresa, el passat 11 d'abril, pels volts de 2/4 de 10 del matí, els Mossos van rebre avís del 112 per una baralla i un incendi en un bloc de pisos del carrer Sant Bartomeu de Manresa.

Quan els mossos van arribar al lloc van localitzar un home i una dona en els baixos de l'edifici amb cremades de gravetat. Ràpidament el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va atendre als ferits i els Bombers van desallotjar la trentena de veïns dels 18 pisos de l'immoble per tal d'assegurar-lo.

L'home ferit va ser traslladat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona i la dona, juntament amb el seu nadó, van ser traslladats a l'hospital Althaia de Manresa.

Minuts després, un ciutadà va alertar que al carrer Arbonés de Manresa hi havia un home al terra amb cremades per tot el cos. Quan els agents el van localitzar van avisar al SEM que ràpidament el va traslladar a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Arran d'aquests fets, els Mossos van obrir una investigació i després de parlar amb diversos testimonis van relacionar al ferit de gravetat que van trobar al carrer Arbonés com a presumpte autor dels fets.

Després de diverses gestions, els investigadors van esbrinar que tots els implicats vivien al mateix edifici i que tot s'havia iniciat la nit anterior per una discussió entre les dues parts, moment en què el presumpte autor ja els va amenaçar que els cremaria el seu domicili.

Al matí següent, amb l'ajuda d'una dona, el detingut va ruixar una de les víctimes amb gasolina i seguidament li va calar foc amb un encenedor. Les flames es van estendre a l'entrada del pis de les víctimes sense arribar a afectar l'interior del domicili ni a la resta de l'edifici.

La dona de la víctima, que es trobava el seu costat també va patir cremades greus, i el seu fill, que estava a l'interior del domicili, va ser atès pel SEM per inhalació lleu de fum.

El principal autor del fets va quedar detingut el passat dimarts i continua ingressat a l'hospital per cremades de gravetat. El mateix dia també es va detenir il·lesa la dona a Manresa com a col·laboradora necessària per la temptativa d'homicidi.

La detinguda passarà a disposició judicial les properes hores.