La Diputació lliura a l'Ajuntament de Balsareny un estudi per a la construcció d'una nova biblioteca

L'estudi preveu l'adaptació de la casa Torrent, un edifici municipal amb valor patrimonial, on actualment hi ha el consultori mèdic local a la planta baixa

L'estudi proposa ubicar la biblioteca a la Casa Torrent
L'estudi proposa ubicar la biblioteca a la Casa Torrent | DiBa
Redacció
13 d'abril del 2022
Actualitzat a les 22:32h
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Balsareny un estudi de programació per a la construcció d'una nova biblioteca al municipi, ja que la biblioteca actual té diverses mancances per les exigències actuals d'aquest servei.

El treball presentat és un estudi per a l'adaptació de la casa Torrent, un edifici municipal amb valor patrimonial, on actualment hi ha el consultori mèdic local a la planta baixa, que disposa d'una planta en desús. La voluntat municipal és estudiar la possibilitat de traslladar la biblioteca a la planta primera de la casa Torrent.

El treball planteja tres tipus de propostes que resolen la implantació de la biblioteca a la casa Torrent i que difereixen en la posició del consultori mèdic. El cost total de les actuacions a realitzar per a l'adaptació d'aquesta planta per a nova biblioteca varien entre 853.000 i 1.762.000, en funció de la proposta. Amb aquest treball l'Ajuntament disposa d'una eina de suport per a la presa de decisions, prèvia a fer qualsevol actuació o inversió.