El Consell Comarcal col·labora en l'acreditació de competències dels treballadors acomiadats per DAYCO

L'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural participa d'una sessió informativa adreçada a les persones afectades pel tancament de l'empresa

Sessió informativa del SOC per a persones acomiadades per DAYCO
Sessió informativa del SOC per a persones acomiadades per DAYCO | CCBages
Redacció
13 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:55h
El Consell Comarcal del Bages col·labora en el procés d'acreditació de competències professionals per a la plantilla de la multinacional DAYCO, que darrerament s'ha quedat sense feina a conseqüència del tancament de la planta de l'empresa a Torroella de Baix. L'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages ha participat d'una sessió informativa adreçada a les persones afectades pel tancament de l'empresa i organitzada pel SOC.

En el marc d'aquesta trobada, s'ha explicat als treballadors acomiadats la importància que iniciïn el procediment de demostració i acreditació de competències professionals per poder demostrar i reconèixer les competències adquirides a través de l'experiència a l'empresa.

La consellera de l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat, explica que "l'acreditació de competències dels treballadors i treballadores és una de les accions prioritàries per part de la Taula de la Formació del Bages perquè permet acreditar la seva experiència i coneixements, fet que facilita la inserció i integració laboral".

Suport al sector de l'automoció
En el marc de la trobada amb els treballadors i treballadores afectats pel tancament de DAYCO, el Consell Comarcal del Bages va recordar la utilitat de la pàgina web formabages.cat en què es recull tota la informació actualitzada dels cursos de formació reglada i no reglada de tots els àmbits professionals que s'ofereixen al Bages. En paral·lel, l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural fa el seguiment del Pla de recol·locació de DAYCO a través del qual es realitzaran actuacions formatives vinculades al sector. 

Tot plegat s'emmarca en el programa de suport a l'automoció finançat per la Diputació de Barcelona que inclou actuacions, tant de suport a les empreses de la cadena de valor de l'automoció i la mobilitat sostenible, com de suport a les persones amb programes d'acompanyament als treballadors i treballadores per la correcta derivació cap al conjunt de serveis locals d'ocupació.