Súria inaugura el nou espai expositiu del Fons Fotografia Juncadella al Pavelló Municipal d'Esports

El fons aplega milers de fotografies, negatius, imatges digitalitzades i material fotogràfic, entre d'altres elements d'interès

El fotògraf surienc Josep Juncadella i la seva dona Maria Pilar Gómez, amb la placa d'agraïment de l'Ajuntament de Súria
El fotògraf surienc Josep Juncadella i la seva dona Maria Pilar Gómez, amb la placa d'agraïment de l'Ajuntament de Súria | AjSú
Redacció
11 d'abril del 2022
Actualitzat a les 20:07h
El Pavelló Municipal d'Esports de Súria acull des del passat divendres l'espai expositiu del Fons Fotografia Juncadella, que ofereix una selecció de plafons amb algunes de les imatges històriques que aquest històric establiment surienc va fer o recuperar al llarg de prop de mig segle. L'acte d'inauguració es va convertir en un reconeixement al fotògraf Josep Juncadella i a la seva família per la preservació d'aquest important patrimoni històric.

L'obertura d'aquest espai expositiu és una conseqüència de l'acord de donació del Fons Fotografia Juncadella a l'Arxiu Municipal, que es va signar el passat mes de setembre. Aquest fons aplega milers de fotografies, negatius, imatges digitalitzades i material fotogràfic, entre d'altres elements d'interès.

Amb la inauguració de l'espai al Pavelló, es dona continuïtat a les exposicions de plafons que Josep Juncadella i la seva família han fet per pròpia iniciativa en els darrers anys, coincidint amb la celebració de festes locals destacades.

En el transcurs de l'acte inaugural, Josep Juncadella va expressar la seva satisfacció per la inauguració del nou espai expositiu. El fotògraf surienc va rebre una placa de l'Ajuntament per agrair-li, a ell i a la seva família, els anys de dedicació a la fotografia, el seu interès en la preservació de la memòria gràfica de la vila i la donació realitzada a l'Arxiu Municipal.

Durant el torn de parlaments, l'alcalde Albert Coberó va donar les gràcies a Josep Juncadella i a la seva família, i als tècnics que van participar en les gestions per fer possible l'acord de donació. El batlle surienc va explicar que en un futur proper es vol ampliar l'espai expositiu, que reflecteix "el que és Súria, la seva història i els canvis" registrats al llarg del temps.

La regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, també va agrair la donació del Fons Fotografia Juncadella, un establiment pel qual "segur que tots els suriencs en un moment o altre hi vam passar", i del qual ara es podrà mostrar a tothom una part del seu patrimoni gràfic.

L'acte es va completar amb l'actuació de la Coral Sòrissons de l'Escola Municipal de Música. La inauguració de l'espai expositiu va comptar amb la presència de diferents membres de la corporació municipal.

L'espai expositiu Fons Fotografia Juncadella és ubicat al vestíbul del Pavelló, a la plataforma d'accés a la graderia d'aquest equipament esportiu. En aquestes primeres setmanes d'obertura, l'horari de visita és el següent:

- De dilluns a divendres lectius: de 18.00 a 20.00 h.
- Cicle de Pasqua (fins a l'1 de maig): dissabtes, d'11.00 a 13.00 h i de 18.00 a 19.30 h. Diumenges i festius, d'11.00 a 13.00 h.
Arxivat a