Ferits per cremades tres adults i un menor en un incendi provocat amb benzina per un individu

Un ampli dispositiu dels cossos d'emergències ha evacuat una trentena de veïns de l'edifici al carrer Sant Bartomeu de Manresa on s'ha produït l'incident

Desplegament dels cossos d'emergències mentre el SEM s'emporta una de les persones ferida
Desplegament dels cossos d'emergències mentre el SEM s'emporta una de les persones ferida | Pere Fontanals
11 d'abril del 2022
Actualitzat a les 17:56h
Agents dels Mossos d'Esquadra investiguen els motius pels quals un home hauria provocat un incendi amb gasolina a la porta d'un pis de l'edifici situat al número 39 del carrer Sant Bartomeu de Manresa que ha ferit quatre persones, dues d'elles greus, per cremades. L'home ha fugit de l'immoble després de provocar l'incendi, però pocs minuts després s'ha desplomat vora els jutjats degut a les cremades que ha patit i a la intoxicació per fum. El presumpte autor de l'incendi ha estat traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb ferides de caràcter greu.

A les 9.22h arribava un avís als cossos d'emergències sobre un incendi provocat usant gasolina com a accelerador a la porta d'un pis del carrer Sant Bartomeu, 39, de Manresa. El foc, que ha entrat al rebedor d'un pis de la primera planta i ha afectat la porta d'un altre pis de la tercera, no ha malmès l'estructura de l'edifici, sí que ha provocat ferides per cremades a tres veïns de l'immoble, dos adults i un infant, quan intentaven sortir de casa seva, a banda del presumpte piròman. Un dels veïns també ha estat traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb ferides greus, i els altres dos, una dona i un menor, a l'hospital de Sant Joan de Déu, amb ferides menys greus i lleus, respectivament.

Fins al lloc de l'incendi s'han desplaçat quatre vehicles dels Bombers, quatre dotacions del SEM, a banda de dues patrulles dels Mossos d'Esquadra, que han tallat el carrer per evitar l'accés de vianants a la zona pròxima a l'immoble, i dues més de la Policia Local que han bloquejat els accessos als vehicles des de l'entrada al carrer de les Escodines.

El foc, que ha estat extingit pocs minuts després d'arribar pels Bombers, ha provocat una densa fumera al forat de l'escala, i els Bombers i els Mossos d'Esquadra han ordenat l'evacuació de la trentena de veïns que es trobaven en els 18 pisos de l'edifici, tot i que poc després hi han pogut tornar,