Súria recupera l'ambient festiu de la Fira de Rams

La 12a Trobada Gegantera, la benedicció de rams i la ballada de sardanes han estat els actes d'aquesta tradicional diada

Ballada conjunta de cloenda de la 12a Trobada Gegantera de la Fira de Rams de Súria
Ballada conjunta de cloenda de la 12a Trobada Gegantera de la Fira de Rams de Súria | AjSú
Redacció
10 d'abril del 2022
Actualitzat a les 21:18h
Súria ha recuperat aquest diumenge l'ambient festiu de la Fira de Rams després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia. La 12a Trobada Gegantera, la benedicció de rams i la ballada de sardanes han estat els actes d'aquesta tradicional diada festiva que posa el pròleg a la celebració de les Caramelles a partir del dijous 14 d'abril.

La represa de la Trobada Gegantera ha aplegat les colles d'Artés, Castellbell i el Vilar, Navarcles, Puigcerdà i la colla surienca Geganters i Grallers del Poble Vell, organitzadora d'aquest esdeveniment geganter que no es celebrava des de l'any 2019. La plantada dels gegants han tingut lloc a la plaça de Sant Joan, on també s'han desenvolupat diferents activitats infantils amb tallers i inflables.

Seguint la línia d'edicions anteriors, les colles participants han fet una cercavila per diferents carrers del centre urbà. El recorregut ha acabat a la plaça de Sant Joan, on ha tingut lloc una ballada conjunta i s'han lliurat records als grups geganters.

En el transcurs d'aquest acte de cloenda, la regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, ha agraït la presència de les colles participants i ha expressat el suport de l'Ajuntament per tal que les entitats "segueixin fent activitats" en aquesta etapa de represa, després de les restriccions de la pandèmia.

Un altre acte recuperat en aquesta nova edició de la Fira de Rams ha estat la benedicció de rams, que ha concentrat nombroses persones de totes les edats al davant de l'església parroquial de Sant Cristòfol.

El darrer acte festiu de la Fira de Rams ha estat una ballada de sardanes a la plaça de la Serradora amb la Cobla Súria, sota l'organització de l'Agrupació Sardanista.

L'ambient de Caramelles creix en intensitat a mesura que s'apropen les dates de la festa gran surienca, i alguns carrers ja han començat a lluir els colors propis de cada colla, a més dels mocadors i les pancartes caramellaires que ja s'han posat a nombroses finestres i balcons.
 

Benedicció de rams al davant de l'església parroquial de Sant Cristòfol. Foto: AjSú


Actes de la setmana Santa i les Caramelles de Súria
Dijous 14 d'abril
- 19.00 h. Acte d'inici de les Caramelles. Entrega de cinta commemorativa a les diferents colles. Amb la presència de representants de les colles. Amb la presència de representants de les colles i de l'Ajuntament de Súria. lloc: davant de la Casa de la Vila.

- A continuació. Galejada a càrrec de Trabucaires del Tro Gros i rua amenitzada per músics de les colles, pels carres de cada colla, amb sortida des de la Casa de la Vila i final al Pavelló Municipal d'Esports. Recorregut: carrers del centre de la vila.

- 21.00 h. SPOK. Sopar amb l'actuació de grups locals. La venda de tiquets es farà al web: http://activitats.suria.cat. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports.

Divendres 15 d'abril. Divendres Sant
- 17.00 h. Tallers a càrrec de la branca del Trucs de l'Agrupament Escolta i Guia Joan Ros de Súria. Hi haurà servei de bar. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports.

- 18.00 h. Concert d'animació infantil amb el grup musical Marcianitus. Hi haurà servei de bar. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports.

- 21.00 h. Via Crucis nocturn. Recorregut: camí de la muntanya de Sant Salvador.

Dissabte 16 d'abril
- Migdia i tarda. Caramelles a pagès. Balls i cants de les colles a les cases de pagès de l'entorn del municipi i als barris més allunyats del centre.

- 20.15 h. Sopar per a caramellaires. La venda de tiquets es farà al web: http://activitats.suria.cat. Lloc: Entrada de la nau de Ca l'Agut.

- 21.30 h. Trobada caramellaire. Actuació de les colles, aixecada de pilars amb la colla castellera Salats i interpretació conjunta d'El Cant del Poble. Presentació a càrrec de Montserrat Filló i Joan Sagués. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports.

- 23.00 h. Celebració de la Vetlla Pasqual. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

- 00.00 h. Cercatasques amb la Xaranga Màgic. Recorregut: carrers del centre de la vila.

- 1.30 h. Concert amb Sixtus i DJ Rutxo. La venda d'entrades es farà al web: http://activitats.suria.cat i a taquilla. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports.

Diumenge 17 d'abril. Pasqua Florida
- 9.00 a 14.30 h. Actuacions de les colles caramellaires. El tram de carretera entre la plaça de la Serradora i la plaça de Sant Joan es convertirà en illa caramellaire i de vianants. Horari de localització de les colles: 9.00 a 11.30 h. Plaça Major del Poble Vell; 11.00 a 14.30 h. Carrers del nucli urbà i plaça de Sant Joan.

- A partir de les 9.00 h. Esmorzar de Pasqua per a tothom, a càrrec dels Geganters i Grallers del Poble Vell. Lloc: plaça Major del Poble Vell.

- 12.00 h. Missa solemne de Pasqua. Lloc: Església Parroquial de Sant Cristòfol.

- 13.30 h. Acte de cloenda amb la participació dels caramellaires de totes les colles, que faran el Ball de Caramellaires del Cardener. Lloc: plaça de Sant Joan.

- 21.00 h. Sopar de Caramelles. La venda de tiquets es farà al web: http://activitats.suria.cat. Lloc: nau de Ca l'Agut.

- 23.30 h. Concert amb els grups Sra. Tomasa, Strombers i Vizuri. La venda d'entrades es farà al web: http://activitats.suria.cat. Lloc: Pavelló Municipal d'Esports.
Arxivat a