Sant Fruitós acollirà a partir de dimarts el Campionat Territorial de Voleibol

Durant la competició es recollirà calçat esportiu per a Uganda i es continuarà amb la recaptació econòmica per als refugiats d'Ucraïna

Sant fruitós acollirà el Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials de voleibol
Sant fruitós acollirà el Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials de voleibol | AjGrn
Redacció
10 d'abril del 2022
Actualitzat a les 20:54h
El Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials, que se celebrarà del 12 al 14 d'abril a Sant Fruitós de Bages, torna a engegar motors. En aquestes darreres tres setmanes s'han reactivat els entrenaments i també les accions solidàries que acompanyaran el campionat: una recollida de calçat esportiu per enviar a Uganda i l'ajuda econòmica per ajudar als refugiats d'Ucraïna.

El campionat, que s'havia de celebrar els passats 2, 3 i 4 de gener, es va haver d'ajornar fins a Setmana Santa per la complicada situació provocada per la Covid-19 durant aquelles dates. Ara, la competició torna a la seva màxima esplendor amb la diferència respecte al mes de gener, que el primer dia tindrà lloc el campionat infantil, el segon el cadet i el tercer, el juvenil. Un canvi d'ordre necessari per adequar la competició catalana i estatal amb el campionat.

Accions solidàries
El campionat comportarà diverses accions solidàries a Sant Fruitós. Per un costat, la Federació Catalana de Voleibol i l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, amb la col·laboració de Kukura (associació sense ànim de lucre que promou projectes solidaris a Fort Portal), engeguen, en el marc de la celebració del Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials, una recollida de calçat esportiu que s'enviarà a Fort Portal, Uganda. L'objectiu d'aquesta acció és donar oportunitats d'igualtat a qualsevol persona a través de la pràctica de l'esport.

La recollida de calçat s'activarà durant la celebració del campionat i s'allargarà fins al 30 d'abril. L'acció tindrà punts de recollida al mateix pavelló i també a les escoles i instal·lacions municipals. Per això, es convida totes les persones participants i acompanyants del campionat, així com a tota la població, a col·laborar amb l'aportació de sabatilles esportives en desús, però en bon estat.

L'entrega del calçat esportiu s'haurà de fer posant-lo en una bossa tancada i lligant els cordills de cada una de les parelles per facilitar la seva organització. S'anima als clubs a realitzar una recollida prèvia a les seves entitats i entregar el material aconseguit de manera conjunta durant la celebració del campionat. També s'acceptarà l'entrega de material en maletes o bosses de grans dimensions que després ajudin en el trasllat a Uganda.

La participació en cadascuna de les jornades d'esportistes de diferents categories i edats, permetrà una àmplia i variada mostra que donarà aquesta oportunitat als diferents segments de la població de Fort Portal, a més de rebaixar el risc de lesions, ferides i infeccions produïdes per anar descalç.

D'altra banda, i tenint en compte la realitat que afecta Ucraïna també s'anima a tots els participants a col·laborar amb la recollida de diners que l'Ajuntament està duent a terme per ajudar les persones refugiades a través de les aportacions en el número de compte ES7301826035450201728066.