El BAXI Manresa continua amb el seu bon moment i derrota el Joventut (95-91)

Sisena victòria seguida dels bagencs al Nou Congost a la Lliga Endesa

Joe Thomasson ha estat el màxim anotador del BAXI Manresa amb 25 punts
Joe Thomasson ha estat el màxim anotador del BAXI Manresa amb 25 punts | J. Alberch
09 d'abril del 2022
Actualitzat el 10 d'abril a les 0:10h
El BAXI Manresa continua en un dolç moment de joc i resultats. El Joventut de Badalona és el sisè equip que cau de forma consecutiva al Nou Congost. Un inici similar al del passat dimarts, 16-0 de sortida, ha tingut un desenllaç molt diferent. Els bagencs han dominat la major part del partit amb diferències superiors als deu punts. Però els verd-i-negres no s'han desinflat i han mostrat en diverses ocasions que podien aixecar el partit. Quan tot semblava decidit, els visitants s'han posat a només dos punts. Els jugadors locals han sabut mantenir la tensió necessària i s'han mostrat segurs des de la línia de personal per acabar imposant-se i provocar un triple empat amb badalonins i València Bàsquet a la tercera posició de la Lliga Endesa.

Dani Pérez, Joe Thomasson, Juan Pablo Vaulet, Chima Moneke i Ismael Bako han començat el partit com a titulars. Per part del Joventut ho han fet Guillem Vives, Pau Ribas, Joel Parra, Derek Willis i Simon Birgander. Els bagencs han sortit millor i s'han avançat al marcador gràcies a una bona defensa i el domini del rebot sota el propi cèrcol (11-0, minut 4). Carles Duran ha intervingut per canviar la dinàmica sense aconseguir-ho. El BAXI Manresa seguia llançat i ha igualat el 16-0 inicial del passat dimarts davant l'Unicaja Màlaga. Willis ha estat el primer jugador verd-i-negre en anotar. Un llançament de tres. Sumar els primers punts ha tret ansietat als badalonins. Insuficient per espantar un BAXI Manresa que ha acabat el primer quart amb un còmode avantatge (23-10, minut 10).

El Joventut ha trobat Ante Tomic. El pivot croat s'ha fet fort sota la cistella manresana i aconseguia anotar amb facilitat. Els bagencs mantenien la seva renda gràcies a l'encert exterior de Chima Moneke i Sylvain Francisco (31-18, minut 15). Un tap sofert per Tomic ha acabat amb una tècnica a Ribas per protestar un cop Moneke ha rebut personal. Thomasson ha anotat el tir lliure de la tècnica i Moneke, un dels dos de la personal. Poc després, un triple de Luke Maye igualava la màxima renda local (38-22, minut 17). Els de Pedro Martínez no s'han aturat tot i els intents visitants de reenganxar-se al partit. La màxima diferència entre els dos conjunts ha arribat fons als divuit punts. La Penya ha aconseguit reduir-los a 15 al descans (49-34).

Un parcial de 0-5 era un seriós avís que el Joventut creia en la remuntada. El BAXI Manresa ha reaccionat amb un 4-0. Però la dinàmica havia canviat. Poc a poc, els de Duran s'anaven acostant. A més, els verd-i-negres eren capaços de forçar moltes personals. Quan quedaven més de sis minuts per acabar el tercer quart els bagencs ja estaven en bonus. Els verd-i-negres tampoc han trigat massa en carregar-se de faltes. Tots dos equips han aprofitat aqueta circumstància per engreixar el seu marcador. El BAXI Manresa també ha recorregut al llançament de tres quan més pressionava el seu rival. Dos triples de Maye i Francisco permetien un respir ja dins el darrer minut. Marcis Steinsberg aconseguia un 2+1 en completar una jugada de pissarra. Ribas tancava el quart des de més enllà dels 6,75 (71-58, minut 30).

El marcador no s'ha mogut al primer minut i mig del quart període. Una clara de falta de Willis a Pérez ha estat revisada a instàncies de Pedro Martínez sota la incredulitat del tècnic en veure que no havia estat assenyalada com a antiesportiva. La revisió no ha canviat el dictamen arbitral. Thomasson i Valtonen també eren capaços de sumar de tres en tres en uns instants en què Andrés Feliz feia molt mal. Un altre punt a favor del BAXI Manresa era que el Joventut ja havia arribat al ‘bonus'. I un tercer argument era l'estat de gràcia de Thomasson en atac (81-71, minut 37). Els jugadors locals han buscat anar al punt de personal amb els seus jugadors més segurs.

Tot semblava decidit. Però en el bàsquet mai es pot donar res per segur. L'embranzida final dels badalonins situava el 89-87 a manca de 23 segons. Era clar que els jugadors de Duran cometrien personals per intentar completar la seva remuntada. El primer jugador en rebre falta ha estat Thomasson. L'escorta no ha fallat. Feliz ha sumat de dos. El marcador assenyalava un 91-89. Thomasson ha tornat a la personal. Ara a manca de vuit segons. Tampoc s'ha posat nerviós. Brodziansky ha anotat una cistella molt fàcil i ràpida després del temps mort. Encara quedaven sis segons. A la tercera, ha estat Pérez qui rebia la falta. El base també ha estat segur. El desesperat triple de Brodianzsky ha estat fora de temps. 95-91 per mantenir la fortalesa del Nou Congost.

Incidències: Daniel Hirrezuelo, Javier Torres Sánchez i Esperanza Mendoza han xiulat el partit. Sense eliminats